Süper Lig'de 24. haftanın hakemleri açıklandı

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda 24. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı İşte program:

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda 24. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı
İşte program:

Süper Lig'de 24. haftanın hakemleri açıklandı

Süper Lig'de 24. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan bilgilendirmede, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yöneten Halil Umut Meler'e görev verilmemesi dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere 7 Ocak'taki Kış Semineri'nde konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, "Hata yapan hakemlerimiz, bir sonraki hafta cezalı oluyor ve ceza puanına göre maç verilmiyor" demişti.

Süper Lig'de 24. hafta müsabakalarını yönetecek hakem listeleri açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yöneten Halil Umut Meler'e herhangi bir görev verilmemesi dikkat çekti. Beşiktaş-Trabzonspor maçını yöneten Fırat Aydınus ise bu hafta İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa mücadelesinde VAR olarak görev yapacak.

HAFTANIN HAKEMLERİ ŞÖYLE:

28 Şubat Cuma:

20.00 Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş: Halis Özkahya

29 Şubat Cumartesi:

14.00 İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa: Ali Palabıyık

17.00 Trabzonspor-Çaykur Rizespor: Abdulkadir Bitigen

20.00 Fraport TAV Antalyaspor-Fenerbahçe: Ali Şansalan

1 Mart Pazar:

13.30 Yukatel Denizlispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: Koray Gençerler

16.00 MKE Ankaragücü-Demir Grup Sivasspor: Ümit Öztürk

19.00 Galatasaray-Gençlerbirliği: Arda Kardeşler

2 Mart Pazartesi:

20.00 Hes Kablo Kayserispor-Göztepe: Mete Kalkavan

20.00 Medipol Başakşehir-Gaziantep FK: Zorbay Küçük

NİHAT ÖZDEMİR: HATA YAPAN HAKEMLERİMİZ BİR SONRAKİ HAFTA CEZALI OLUYOR

Derbi hakemi Halil Umut Meler'in bu hafta hiçbir maçta görev alamaması akıllara, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in 7 Ocak tarihli Kış Semineri'nde söylediği sözleri getirdi. Hakem atamalarına ilişkin konuşan Nihat Özdemir, "Sistemimiz öncelikle ödül ceza uygulamasına dayanıyor. Hakem değerlendirmemiz 100 üzerinden gerçekleşiyor. 85 sınır notumuz. Gözlemcilerimiz hakem yönetimi ilgili değerlendirmeleri yapıyor, sisteme giriyor. Hakem ile gözlemci arasındaki olası kişisel ilişki olabilir düşüncesiyle gözlemciye sadece değerlendirme yaptırıyoruz, not verdirmiyoruz. Notu sistem belirliyor. Gözlemcilerimiz bile, sistem sonucu oluşan hakem notunu bilmiyor. Siyah beyaz hatada 25 puan düşülüyor. Başarılı hakemlerimiz ertesi hafta maç alıp ödüllendiriliyor ama hata yapan hakemlerimiz cezalı oluyor ve ceza puanına göre maç alamıyor. Süper Lig hakemlerimizi kendimiz tayin ediyoruz ve bilgisayar programından atamaya engel bir durum olup olmadığını kontrol ediyoruz. VAR hakemlerimiz ise 6 puan üzerinden değerlendiriliyor. 3-4 hafta öncesinde atama planlarımızı yapıyoruz ve hakem performanslarına göre bunları güncelliyoruz ve nihai atamaları gerçekleştiriyoruz. Eğer VAR'da kadro sayısı açısından çok zorda kalırsak en az ceza puanı alan hakeme görev verebiliyoruz. Aksi takdirde ceza alan hakemler mutlaka dinlendiriliyor" ifadelerini kullanmıştı.

MHK BAŞKANI ALP: HAKEMİN NOTU ÇOK DÜŞÜKTÜ, ERTESİ HAFTA DİNLENDİRDİK

Öte yandan Fenerbahçe'nin "Kazandığımız maçlardan sonra hakemlere görev verilmiyor" iddiasını yanıtlayan Zekeriya Alp "Fenerbahçe-Gaziantep maçında hakem yanlış bir penaltı verdiği için bir sonraki hafta dinlendirildi. Fenerbahçe-Ankaragücü maçı. Abdülkadir Bitigen. Maçı Fenerbahçe kazanıyor ama Bitigen'in notu çok düşük. Ertesi hafta dinlendirdik. Ali Şansalan, Fenerbahçe - Konyaspor maçında çok iyi not almış. Ertesi hafta yine görev vermişiz. Yani bu hakemlere maç veriyoruz. Kayserispor-Fenerbahçe. Arda Kardeşler yönetti. Ertesi hafta yine maç vermişiz. Yani Fenerbahçe yenildikten sonra görev alınan tek maç bu" ifadelerini kullanmıştı.

.

Süper Lig'de 24. haftanın hakemleri açıklandı - Resim : 2

Süper Lig'de 24. haftanın hakemleri açıklandı ile ilgili etiketler Cüneyt Çakır hakem Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.