Süper Lig ne zaman başlar? Süper Lig iptal edilir mi? Tescil edilirse kim şampiyon olur?

Süper Lig ne zaman başlar? Coronavirüs salgınının tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Liglerden tatil haberi gelmeye devam ederken, Süper Lig Cemal Usta Sezonu'nun akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. UEFA Sözcüsü Ceferin'in açıklamaları yakından takip ediliyor. İşte Süper Lig ne zaman başlar? Süper Lig iptal edilir mi? Tescil edilirse kim şampiyon olur? Merak edilen detaylar haberimizde...

Süper Lig ne zaman başlar? Liglerden tatil haberi gelmeye devam ederken, Süper Lig Cemal Usta Sezonu'nun akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. UEFA Sözcüsü Ceferin'in açıklamaları yakından takip ediliyor. Coronavirüs salgınının tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İşte Süper Lig ne zaman başlar? Süper Lig iptal edilir mi? Tescil edilirse kim şampiyon olur? Merak edilen detaylar haberimizde...

LİGLER ERTELENDİ Mİ?

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF, TBF, TVF ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanının katıldığı toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası Bakan Kasapoğlu açıklamalarda bulundu:

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı'nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Umarım bu süreci daha iyi geçirir ve güçlenerek çıkarız.

Erteleme süresi boyunca sporcularımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bunlar için gereken tedbirleri almak durumundayız. Yabancı sporcuların yurt dışı konularına hassasiyet gerekiyor. Başkanlarımızla bunu konuştuk. 14 gün karantina süreçlerini ciddi şekilde takip edeceklerini söylediler.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu Nihat Özdemir, liglerin ertelenme kararının ardından açıklama yaptı.

Liglerin seyircili dönmesi için çalışma yaptıklarını belirten Özdemir, "Türk futboluna, Türk sporuna yön çizecek önemli kararlar almış durumdayız. Liglerimizi erteliyoruz. Tarih, yapacağımız çalışmalar sonucunda belli olacak. Hedefimiz, en kısa sürede tekrar liglerimizin başlaması, hem de seyircili maçlarla dönmek istiyoruz. Takvimi, Türkiye'nin olumlu gidişini de gözleyerek belirleyip, paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş kısa bir süre önce ""Dünya ayakta, insan sağlığı önemli. Takvim yeniden yapılır. Örneğin, Haziran ayı boş, o süreçte ligler tamamlanabilir" açıklamasını yapmıştı.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELENEN LİGLER

EURO 2020 - 2021 yazına ertelendi
Şampiyonlar Ligi - Süresiz ertelendi
Avrupa Ligi - Süresiz ertelendi
İngiltere - Nisan ayına ertelendi
Almanya - Nisan ayına ertelendi
İtalya - Nisan ayına ertelendi
Fransa - Süresiz ertelendi
İspanya - 2 maç haftası ertelendi
Avusturya - Nisan ayına ertelendi

Süper Lig ne zaman başlar? Süper Lig iptal edilir mi? Tescil edilirse kim şampiyon olur? ile ilgili etiketler Süper Lig UEFA 2020 Cemil Usta
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.