Süper Lig hakemi Abdulkadir Bitigen, Spor Toto 1. Lig'de maç yönetecek

Kayseri Bölgesi FIFA Kokartlı Süper Lig Hakemi Abdulkadir Bitigen, Pazar günü oynanacak olan Boluspor ile Samsunspor maçında düdük çalacak. Bitigen’in yardımcılıklarını Mustafa Savranlar ve Ferdi Karadoruk yapacak. Maçın 4. hakemi İlker Yasin Avcı oldu. Bitigen, bu sezon 1. Lig'de üçüncü maçına çıkacak.

MHK, Spor Toto 1. Lig’in 36. haftasında 8 Mayıs Pazar günü Bolu’da oynanacak olan Beypiliç Boluspor ile Yılport Samsunspor maçına Abdulkadir Bitigen’i atadı. Bolu Atatürk Stadyumu’nda saat 16.00’da oynanacak olan zorlu maçta Abdulkadir Bitigen görev alacak. 

SAMSUNSPOR'DAN TEPKİ

Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Boluspor maçına atanan hakem Abdulkadir Bitigen'in Samsunspor'un geçmiş yıllarda yönettiği maçlarda hatalı kararlar verdiği öne sürüldü.

Beypiliç Boluspor maçına yapılan hakem atamasının izah edilebilir yanı bulunmadığı savunulan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Önemli bir süreçte yapılan bu atama, geçen hafta yaşadığımız hakem hatasının ardından söz ettiğimiz endişelerimizi tekrar önümüze getirmektedir. 2020-2021 sezonunda play-off turundaki ilk mücadelemizde karşılaştığımız Altınordu maçımıza Abdulkadir Bitigen atanmış ve kamuoyu tarafından da kanaat getirilmiş hatalı kararlara imza atmıştı. Ayrıca 2017-2018 sezonunun son haftalarında oynanan Samsunspor-Boluspor müsabakasını yöneten Abdulkadir Bitigen, bariz iki penaltısını vermeyerek takımımızın bir alt lige düşmesine sebep olmuştu."

Boluspor ile oynanacak kritik karşılaşmada hakem olarak Bitigen'in görevlendirilmesi nedeniyle endişe duyulduğu aktarılan açıklamada, "İki takım için de adil bir yönetim beklentimizi yineliyoruz. Süreci tüm kamuoyuyla birlikte izleyip takip edeceğiz" ifadesine yer verildi.

Süper Lig hakemi Abdulkadir Bitigen, Spor Toto 1. Lig'de maç yönetecek ile ilgili etiketler Spor Toto 1. Lig Süper Lig Boluspor Abdülkadir Bitigen Samsunspor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.