Süper Lig ekiplerinin yabancı sınırlaması tercihi!

Süper Lig ekipleri, 6+2+2 kuralına karşı. Yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesi istenirken, önümüzdeki sezon için 9'u sahada 3'ü kulübede formülü öne çıkıyor.

Türk futbolunun bir kez daha içine çekildiği yabancı sınırlaması tartışması, kulüplerin 1 numaralı gündemi haline geldi. Önümüzdeki hafta bu konuyu görüşmek için bir araya gelecek Kulüpler Birliği Vakfı (KBV), bu buluşma öncesi fikir alışverişinde bulundu. Pek çok kulüp, bir anda gündeme getirilen 6+2+2 formülüne karşı görüş bildirdi. Kulüp yönetimleri, özellikle tribüne çıkacak 2 yabancı uygulamasına karşı. Söz konusu formülde 8 yabancı kadroya yazılırken aynı anda 6'sı oynayabiliyor. Bu da 2 yabancının tribüne çıkması anlamına geliyor.

5 YIL İÇİNDE 6'YA…

Oynatılmayacak yabancıya, özellikle de mevcut ekonomik şartlarda maaş verilmesinin son derece yanlış olduğunu belirten idarecilerin istediği sistem 9+3. Buna göre 21 kişilik kadroya 12 yabancı yazılabilecek, bunların aynı anda en fazla 9'u oynayabilecek. Süper Lig ekipleri, söz konusu sayının kademeli olarak istenildiği gibi 6'ya kadar indirilebileceğini düşünüyor. Yabancı futbolcularla 2022, hatta 2023'e kadar sözleşme yaptıklarını belirten yöneticiler, sayının 5-6 yıllık bir süreçte düşürülmesinin daha doğru olduğu fikrinde birleşti. KBV'nin ilk toplantısında alınacak bu yöndeki tavsiye kararı, TFF'ye iletilecek.

 

Süper Lig ekiplerinin yabancı sınırlaması tercihi! ile ilgili etiketler Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.