Süper hücre nedir? Sarı alarm ne demek?

Süper hücre nedir? Meteoroloji’den İstanbul için ‘Süper Hücre’ uyarısı gelmişti. Avrupa yakasında başlayan dolu yağışları Anadolu yakasında da etkili oldu. Peki, sarı alarm ne demek? İşte detaylar…

Meteoroloji'nin yaptığı uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağış başladı. Avrupa yakası başta olmak üzere kuvvetli yağışın beklendiği belirtilirken yetkililer sel, su taşkınları ve hortum felaketlerine karşın uyarıldı.

SÜPER HÜCRE NEDİR?

Süper hücre (İngilizce: Supercell), atmosferin yukarı seviyelerindeki açısal rüzgar yön değişiminin fazla olduğu aşırı termodinamik kararsızlığa bağlı olarak dikey rüzgarların fazla olduğu bölgelerde ortaya olan kuvvetli bir oraj biçimidir. Süper hücreler, uygun ortam koşulları oluşturğunda dünyanın her yerinde oluşabilirler. Ama genellikle Amerika’nın geniş düzlüklerinde, batısı olan hortum bölgelerinde, Arjantin, Urugay ve Brezilya’nın bazı bölgelerinde sık oluşurlar. Avrupa, İngiltere ve Çin de oluştukları da kayıtlara geçmiştir.

Orajın dört alt sınıfından (süper hücre, bora hattı, çoklu hücre ve tek hücre) biri olan süper hücre, bunlar arasında yaygınlığı en az olanıdır.

Süper hücre “Az Yağışlı” (Low-precipitation: LP), “Klasik” (Classic), “Bol Yağışlı” (High-precipitation: HP) olmak üzere üç çeşittir.

SARI ALARM NE DEMEK?

MeteoUyarı uygulamasında kullanılan renklerin anlamları şöyle: KIRMIZI RENK: Kırmızı, havayla ilgili "çok tehlikeli durum"un olduğunu gösteriyor. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edildiğinde bu renkle uyarı yapılıyor. ... SARI RENK: Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor.

Süper hücre nedir? Sarı alarm ne demek? ile ilgili etiketler İstanbul süper hücre Sarı alarm
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.