Super Bowl nedir? Ne anlama gelir?

Tüm dünyadaki spor tutkunlarının merakla beklediği Super Bowl'ün finali yapıldı. Shakira ve Jennifer Lopez performansı geceye damga vurdu. Birçok kişi ünlü şarkıcıların performansından sonra Super Bowl'ün ne demek olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Super Bowl nedir? Ne anlama gelir? Detaylar haberimizde...

Dün gece San Francisco'da sadece ABD'de de değil tüm spor sevenlerinin heyecanla beklediği Super Bowl'un finalin de dünyaca ünlü şarkılardan Jennifer Lopez ve Shakira birlikte sahneye çıktılar. Çoğu kişi Super Bowl'ün ne demek olduğunu merakla arama motorlarından araştırmayı sürdürüyor. Peki, Super Bowl nedir? Ne anlama gelir? Detaylar haberimizde...

super bowl NEDİR ile ilgili görsel sonucu

SUPER BOWL NEDİR?

Super Bowl, ABD'de her yıl düzenlenen Amerikan futbolu ligi National Football League'in şampiyonluk maçıdır. Super Bowl maçlarını belirtmek için oynandığı yıl yerine Roma rakamları kullanılır. Bu maç ile önceki yılın yaz aylarında başlamış olan sezon sonlanır.

51. kez düzenlenen Super Bowl 2017 Final müsabakasında Atlanta Falcons ile New England Patriots karşı karşıya geldi. Tarihinde ilk defa uzatmalara giden müsabakayı New England Patriots 28-3'ten geriye dönerek 34-28’lik bir skorla kapattı. Bu sonuçla New England Patriots, Super Bowl’u 5. kez kazanarak Cowboys’u geride bıraktı.

4 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen 52. Super Bowl finalinde geçen senenin şampiyonu New England Patriots ile Philadelphia Eagles karşılaştı. Sahadan 44-33'lük skorla galip ayrılan Philadelphia Eagles sezonu şampiyon olarak kapadı.

SÜPER BOWL'U HANGİ TAKIM KAZANDI?

ABD'nin en büyük spor organizasyonu olan Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da, Kansas City Chiefs 50 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Bu yıl 54'üncüsü düzenlenen mücadelede, Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers'ı 31-20'lik skorla mağlup etti. Jennifer Lopez ve Shakira'nın sahne şovları geceye damga vurdu...

Karşılaşmanın devre arası gösterisinde sahne alan Shakira ve Jennifer Lopez ise Miami'de Latin rüzgarı estirirken, şarkıları ve performansları seyircilerden tam not aldı.

 

Super Bowl nedir? Ne anlama gelir? ile ilgili etiketler Jennifer Lopez Shakira Super Bowl 2020 SuperBowl
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.