Süper bilgisayar Summit koronayı durduracak 77 kimyasalı belirledi!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından IBM'in yapay zeka ile donatılmış süper bilgisayarı Summit de koronavirüsle mücadeleye katıldı. Binlerce simülasyon gerçekleştiren Summit, koronanın bulaşıcılığını durdurabilecek 77 ilaç bileşeni belirledi. İşte koronavirüs aşısının üretiminde önemli bir gelişme olarak araştırmanın detayları...

ABD'de koronavirüsün aşısını bulma yolunda önemli bir araştırma gerçekleştirildi. Bilim insanları bu kez insan zekası yerine yapay zekaya başvurdu.

Dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Summit hangi ilaç bileşiklerinin virüsün konakçı hücrelere bulaşmasını etkili bir şekilde durdurabileceğini analiz etmek amacıyla binlerce simülasyon gerçekleştirdi.

Süper bilgisayar Summit koronayı durduracak 77 kimyasalı belirledi!

Teknoloji devi IBM'in yapay zeka ile donattığı süper bilgisayar Summit, yaptığı simülasyon sonucunda tam 77 kimyasalı belirledi. 

ABD'nin Tennessee eyaletindeki Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen çalışmalar uzmanlara göre etkili bir aşı yaratma konusunda umut verici bir gelişme. 

Süper bilgisayar Summit koronayı durduracak 77 kimyasalı belirledi! - Resim : 2
Summit ile gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları ChemRxiv dergisinde yayınlandı.

SUMMİT ABD ENEJİ BAKANLIĞI İÇİN GELİŞTİRİLDİ

ABD Enerji Bakanlığı için sivil amaçlı bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla geliştirilen süper bilgisayar Summit, 200 petaflop işlem gücüne sahip.

Daha açık ifade ile saniyede 200 katrilyon hesaplama yapabilen bir bilgisayar ve bu haliyle dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarından bir milyon kat daha güçlü.

Summit daha önce Alzheimer öncesinde hücrelerdeki değişimi tespit etmiş, ağrı kesici bağımlılığına yol açan genlerin analizini yapmış ve iklim simülasyonlarıyla aşırı hava koşullarına ilişkin önemli tahminlerde bulunmuştu. 

Süper bilgisayar Summit koronayı durduracak 77 kimyasalı belirledi! ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs summit süper bilgisayar ıbm kimyasal konakçı . hücre simülasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.