Sünnet düğünlerine korona ertelemesi

Binlerce çift koronavirüs salgını nedeniyle ertelemek zorunda kaldıkları düğünlerini yapmak için salonların açılmasını bekliyor. Bilim Kurulu, düğünlerin açık alanlarda yapılmasını tavsiye ederken, işletmeciler hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Kır düğününe talebin arttığını söyleyen işletmeciler, sünnet tarihlerinin 1 yıl ertelendiğini de belirtti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün salonlarının faaliyeti durdurulmuş, binlerce çift düğün tarihini yaza ertelemişti.

Normalleşme adımlarının atılmasıyla kısıtlanan birçok alan yeniden hizmeye açıldı. Evlenecek çiftlerin gözü ise düğün mekanlarının ne zaman açılacağında. 

KIR DÜĞÜNÜ TALEBİNDE PATLAMA

Kır düğünlerine talep patlamasının yaşandığını söyleyen Edirneli kır düğün salonu işletmecisi Serkan Üner, alana giriş yapan misafirlerin ateşinin ölçüleceğini ve el dezenfektanı ile birlikte maske dağıtılacağını açıkladı.

"SÜNNET DÜĞÜNLERİNİN ÇOĞU ERTELENDİ"

Kişi kapasitesinin düşürüldüğünü ve masa düzenlemesinin sosyal mesafe kuralına göre yapıldığını söyleyen Üner, Kapalı salonlarda yapılacak olan düğünlerin iptal edilerek açık hava düğünlerine ilginin arttığını ifade etti.

Düğün salonlarının açılış tarihinin net olmadığı için ön kayıt aldıklarını belirten Üner, “Sünnet düğünleri çok acil gözükmediği için gelecek yıla erteleniyor ancak evlenme düğünlerinde telaş var. Nikahları yapılan çiftlerimiz bile var” açıklamasında bulundu.

 İHA

 

Sünnet düğünlerine korona ertelemesi ile ilgili etiketler Düğün Koronavirüs Korona sünnet kır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.