Sungur Tekin kimdir? Kuruluş Osman Sungur Tekin tarihte ne yapmıştı?

Sungur Tekin kimdir? Kuruluş Osman dizisi her hafta izleyicilerini ekranlara kilitliyor. ATV'de ekrana gelen Kuruluş Osman'a yeni katılan Sungur Tekin karakteri de ilgi çekti. Sungur Tekin rolüne Sezgin Erdemir hayat vermişti. Peki Kuruluş Osman Sungur Tekin kimdir, Sungur Tekin'in tarihteki önemi nedir sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde...

Sungur Tekin kimdir? ATV ekranlarının en çok seyredilen dizisi Kuruluş Osman'a yeni bir karaketer katıldı. Sungur Tekin isimlmi karakter daha dönce Diriliş Ertuğrul dizisinde de yer almış Sezgin Erdemir hayat vermişti. Kuruluş Osman'a da hızlı bir giriş yapan Sungur Tekin kimdir, Sungur Tekin'in tarihte ne yapmıştı diye araştırmalara başlayan vatandaşlar için detaylar haberimizde...


KURULUŞ OSMAN'A YENİ KATILAN SUNGUR TEKİN KİMDİR, HAYATI VE TARİHTEKİ YERİ NEDİR?

SUNGUR TEKİN KİMDİR?

Sungur Tekin (Songur Tigin) Süleyman Şahın 4 oğullarının en büyüğüdür. Ögeday'ın ordusuna sızan ve ilk zamanlarda hain olarak anılan daha sonra öldüğü sanılan Sungurtekin aslında Selçuklu Devleti adına Ögeday'ın ordusuna sızmış ve oradan bilgiler aktaran bir kişidir. Daha sonraları obaya dönen Sungurtekin ilerleyen zamanlarda Gündoğdu ile birlikte tekrar Horasan'a dönmeye karar vermişlerdir. Bu nedenle tarihte Sungurtekin hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır.

Sungurtekin ile Gündoğdu geri dönerlerken Ertuğrul ve kardeşi Dündar ise Selçuklu ordusuyla İznik Rum İmparatoruna bağlı birlikler arasında bugünkü Pazaryeri ile Bozüyük arasındaki Ermeniderbendi denilen yerde yapılan savaşı, Selçuklular Ertuğrul Gazinin yardımlarıyla kazanınca, Alaaddin Keykubad ödül olarak Eskişehir ve çevresini Ertuğrul Gaziye verdi. Bu başarıdan sonra Karacahisarı da ele geçiren Ertuğrul Gazi, Söğüt üzerine yürüdü ve burayı fethetti.

Ertuğrul Gazinin ataları, yaklaşık bin veya bin hane olmak üzere diğer Oğuz boyları ile beraber Moğol istilasının da etkisiyle Buhara ve Semerkant üzerinden Ceyhun nehrini geçerek Horasan bölgesinin Merv şehrine yerleştiler. Selçuklularla beraber Azerbaycan üzerinden Doğu Anadoluya Van Gölünün batısında yer alan Ahlata ulaştılar. Burada Selçuklu Beyleri ile beraber Gürcülere ve Trabzon Rum İmparatorluğuna karşı gaza ve fütuhata katıldılar.

Ertuğrul Gazi, annesi Hayme Ana ve küçük kardeşi Dündarın bulunduğu aşiret ise bir müddet Sürmeliçukurda kaldıktan sonra batıya doğru hareket etti. Bir rivayete bu yolculuk sırasında arasında yer alan Yassı Çimende Selçuklular ve Harezmşahlar arasındaki savaşta Ertuğrul Gazi idaresindeki Kayıhanlılar Selçuklu safında yer almışlar ve Harezmşahların yenilmesini sağlamışlardır. Selçuklu Sultanı Keykubat, Ertuğrul Gazi idaresindeki Kayıhanlıları bu savaşlardaki hizmetlerinin karşılığında ödüllendirdi ve Ankaranın batısındaki Karacadağı olarak verdi. Ertuğrul Gazi Karacadağa yerleşince, Ankara ve Eskişehir arasındaki bölgede gaza ve fütuhat faaliyetlerine başladı. Anadolunun batı kısmı o devirde Türkler için bir gaza diyarı idi.

Sungur Tekin kimdir? Kuruluş Osman’a yeni katılan Sungur Tekin hayatı ve tarihteki yeri nedir? İşte detaylar

SUNGUR TEKİN TARİHTE NE YAPMIŞTI?

Kendilerine uçbey adı verilen ve sınırlarda gaza ve fütuhatta bulunan diğer Türk beyleri gibi Ertuğrul Gaziye de uç beyliği verildi. Uçbeyi olarak Bizans şehir ve kasabalarına karşı akın ve gazalarda bulunan Ertuğrul Gaziye, Selçuklu Sultanları Keykubat ve Keyhüsrev tarafından adamlığı payesi verildi. Ertuğrul Gazi bu akında öncü kuvvetlerin komutanı olarak Selçuklu hizmetindeydi. Selçuklu Devletinin Moğolların idaresi altına girdiği bir zamanda Anadoludaki Türk Beylikleri Selçukludan ayrılırken, Ertuğrul Gazi vefakarlık göstermiş ve Selçuklulara bağlı bir uç beyi olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. Ertuğrul Gazi, komşu Bizans tekfurlarına karşı kazandığı parlak başarılarından dolayı gazi unvanı aldı.

 

Sungur Tekin kimdir? Kuruluş Osman Sungur Tekin tarihte ne yapmıştı? ile ilgili etiketler ATV Kuruluş Osman sungur tekin kimdir sungur tekin tarih
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.