Gaziantep FK'da Marius Sumudica krizi

Gaziantep FK'da Marius Sumudica krizi büyüyor... Kırmızı-Siyahlı takımı zirveye oynatan Rumen çalıştırıcı, sürekli yeni sözleşme ve maaşına zam talep edince kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi patladı: "Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Türk futbolu zor günler yaşıyor, statlar boş. Gelir yok, sponsor yok. Oyuncu ve hocamızla sözleşme yaparken euro 6,30'du şu an 9 TL. Biz bu seneki ücretinde indirim istemedik."

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, takımın Romanyalı teknik direktörü Marius Sumudica'nın medya önünde sık sık yeni sözleşmeden bahsetmesine tepki gösterdi. 2-1'lik Sivasspor yenilgisinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükekşi, "Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme!" dedi.

Türk futbolunun ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Kırmızı-Siyahlı kulübün başkanı, "Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Türk futbolu zor günler yaşıyor, statlar boş. Gelir yok, sponsor yok. Oyuncu ve hocamızla sözleşme yaparken euro 6,30'du şu an 9 TL. Biz bu seneki ücretinde indirim istemedik" ifadelerini kullandı.

Sumudica'nın "Maçtan önce herkesin maça konsantre olması gerekirken, kulübümün bana daha iyi bir ücretle yeni bir kontrat teklif ettiği söylendi ama bu doğru değil. Başkanla dün bir toplantı yaptık. Maaşımda %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğim" sözlerine medya önünde cevap veren Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

O PARALARI FATİH TERİM BİLE ALMIYOR

"Sumudica'nın bizden alacağı yok. Bu sene için indirim istemiyoruz. Barcelona oyuncularından indirim istiyor. Galatasaray oyuncularına ve teknik heyetinin maaşlarında yüzde 20 indirim yaptı. Biz de bunu yapmak durumundayız.. Hocaya yıllık 920 bin euro ödüyoruz. Yardımcılarının parasını kendisi ödüyor. 240 bin euro da puan başına bonusu var. Toplamda 1.2 milyon euro ödüyoruz ama şu an 1.6 milyon euro artı primlerle 1 milyon 900 bin euroistiyor. Fatih Terim de dahil bunu Türkiye'de hangi hoca alıyor? Tüm Türkiye'de maaşı ve primleri günü gününe ödeyen tek kulübüz. Bunu da tüm Türkiye bilsin. Biz hocamıza durumumuzu anlattık, indirim istedik. Bunun saygısızlıkla ne alakası var? Barcelona bile zor durumda. Sarı kart gördü sahip çıktık, kırmızı kart gördü sahip çıktık. Her zaman arkasında durduk. 

Gaziantep FK'da göreve devam etmek istediğini her fırsatta dile getiren Sumudica, Sivasspor maçının ardından, "Oyuncularıma cebimden 80 bin euro prim dağıttım. Bunu memnuniyetle verdim. Başkan 'oyunculara veriyorsun da kulüp için neden vermiyorsun?' dedi. Sonra odama geldiler ve 80 bin euro fazla teklif ettiler, bu 80 bin euro'yu 8 kişiye bölmemi istediler. Maaşım 600 bin eruo... Bana yapılan teklif hakaretti. Bir başkanın 'Oyunculara para veriyorsun, kulübe de ver' lafını doğru bulmuyorum. Arabistan'dan gelen teklifi reddettim. Eşimi arayacağım ve para göndermesini isteyeceğim. Kulübe yardım edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Gaziantep FK'da Marius Sumudica krizi ile ilgili etiketler Gaziantep FK mehmet büyükekşi Marius Sumudica
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.