Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin: Tapu bedellerinde kanunun elverdiği imkanları sonuna kadar kullandık

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ilçenin hisseli parsellerde tapuyla ilgili sorun bulunmadığını söyledi. Başkan Keskin, rayiç bedellerin de 2012 yılında çıkan 2B yasasına göre oluştuğunu belirtti.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile ilçenin mülkiyet meselesine açıklamalarda bulundu.

Hisseli parsellerde tapuyla ilgili sorun bulunmadığını kaydeden Başkan Keskin, rayiç bedellerin de 2012 yılında çıkan 2B yasasına göre oluştuğunu söyledi.

 Sultanbeyli son dönemde bir hayli gelişti ve İstanbul’un bu konuda örnek ilçelerinden biri oldu. Bunda şüphesiz sizin çok büyük payınız var. Görev süreniz boyunca Sultanbeyli’de neler değişti?

 Sultanbeyli’de 2009 yılında görev yapmaya başladık. Bugüne kadar hamdolsun çok sayıda önemli proje gerçekleştirdik. İlçemizin her geçen gün kalkındığını ve geliştiğini söyleyebiliriz. İnsanı merkeze alan çalışmalarımızla hemşehrilerimizin yaşamına değer kattık. Ulaşım, sağlık, eğitim, yeşil alanlar, kültür-sanat alanlarında Sultanbeyli hak ettiği seviyelere geldi. Tabi daha yapacak çok işimiz var.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin: Tapu bedellerinde kanunun elverdiği imkanları sonuna kadar kullandık

 Başkanım ilçenin mülkiyet problemi ne durumda. Bu konuda neler yaptınız?

 İlçemizin 110 yıllık mülkiyet problemi bulunuyordu. Hamdolsun bunu geride bıraktık. Önce 2B’ler çözüme kavuştu, ardından Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hisseli parsellerin sorunları çözüldü. TBMM’den 2 özel yasa çıktı ve sorunumuz kalmadı. Hızlıca tüm mahallelerimizde çalışma başlattık. Ölçümler gerçekleştirildi ve askı süreci başladı. Ardından tebligatları hazırladık ve bugün geldiğimiz noktada tebligatını alan hemşehrilerimiz başvurularını yaparak imarlı, ifrazlı tapularını almaya devam ediyor.

 Tebligat süreci nasıl işliyor? Rayiç bedeller neye göre oluşturuldu?

 İlçemizdeki tüm parsellerin çalışmalarını tamamladık. Biraz önce de ifade ettiğim gibi tebligat sürecini başlattık. Tabi en önemli konu rayiç bedeller. Burada yasanın bize verdiği, halkımızın yararına olan tüm imkanları seferber ettik. 2012 yılında çıkan 2B yasası baz alınarak metrekare fiyatları ortaya çıktı. Daha sonra enflasyon oranlarıyla hesaplamalar yapıldı. Tapu bedelleri konusunda tamamen halkımızın yararına bir çalışmanın içinde yer aldık. Parsellerin %85’inin m2si 150-500 TL arasında, %10’unun m2si 500-750 TL arasında.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin: Tapu bedellerinde kanunun elverdiği imkanları sonuna kadar kullandık - Resim : 2

 Herhangi bir indirim söz konusu mu?

 Tabii indirimler mevcut. 400 metrekare ve altında arsası olan hemşehrilerimiz %50 oranında indirimden yararlanacaklar. Diğer taraftan peşin ödemede de yine %20 oranında indirim uygulanıyor ve 5 yıl taksit süreci bulunuyor. Ayrıca tebligatını alan hemşehrilerimize 1 yıl gibi bir sürede başvuru imkânı da tanıyoruz.

 Son olarak mülkiyet konusunda ne gibi uyarılarda bulunmak istersiniz?

 Vatandaşlarımızın alım gücünün farkındayız. Mülkiyet meselesinde vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde kanunun elverdiği tüm kolaylıkları sağladık. Ama daha önce de olduğu gibi vatandaşlarımızın alım gücünü istismar etmeye çalışanların var olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızdan mülkiyet meselesiyle alakalı herhangi bir sorun durumunda söz ettiğimiz fırsatçılar yerine mülkiyet ofisimize danışmalarını rica ediyorum. Hemşehrilerimiz mülkiyet ofisine gelmeleri durumunda bu konuyla alakalı sağlıklı sonuçlara ulaşabilirler.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin: Tapu bedellerinde kanunun elverdiği imkanları sonuna kadar kullandık ile ilgili etiketler Sultanbeyli Tapu Belediye Başkanı Hüseyin Keskin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.