Sultanahmet'i kana bulayan DEAŞ bombacıları ile temas kuran ABD'li kim? / ÖZEL HABER

Günün bomba haberini SuperHaber patlatıyor... Sultanahmet'i kana bulayan DEAŞ bombacıları ile temas kuran ABD'li Bilgi Üniversitesi çalışanı hakkında şok bilgiler ortaya çıktı!

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un "FETÖ" soruşturmasında "casusluk" gerekçesiyle 4 Ekim’de tutuklanmasının ardından ABD, Türkiye’den vize başvurularını askıya aldı.

Türkiye ise misilleme olarak Amerikalılar için aynı uygulamayı hayata geçirdi.

Yaşanan bu gelişme üzerine son olarak ABD tarafı, krizin çözümü için ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı bir heyetin Türkiye’ye geleceğini duyurdu.

ABD'LİLERİN TÜRKİYE'DEKİ AJANLIK FAALİYETLERİ

Ancak ABD ile Türkiye arasında patlak veren "ajan" krizi, yaşanan bu son olayla da sınırlı değil.

15 Temmuz firarisi Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden 6 gün sonra ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan telefonla arandığı ortaya çıkmış ve bu gelişme iki ülke arasında büyük bir gerilime neden olmuştu.

ABD'li yetkililerin konuyla ilgili açıklamaları Ankara'da "tatmin edici" bulunmamış ve ABD'nin 15 Temmuz darbe girişimine dahli konusunda soru işaretlerinin artmasına sebep olmuştu.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ VE LAUREATE İLİŞKİSİ

ABD'lilerin Türkiye'deki ajanlık faaliyetleri eğitim sektörüne de sirayet etti.

SuperHaber uzun süre yayınlarında, Bilgi Üniversitesi ve ABD'li ortağının şaibeli ilişkilerini gündeme taşıdı. ABD'nin Bilgi Üniversitesi üzerinden gerçekleştirdiği casusluk faaliyetlerine dikkat çekti.

Amerikan haber alma teşkilatı CIA ile yakın ilişkileri bilinen ABD'li Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı'nın sahibi bulunduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi ile ilgili çok sayıda haberi bu sayfalarda yayınladık.

Türkiye aleyhtarlığının beslendiği ve hatta yönlendirildiği (Gezi-Kobani ayaklanmaları) olaylarda üniversite adeta bir merkez gibi çalıştı.

Devlete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik nefret tohumları son dönemde üniversitenin derslerinde dahi ekilmeye başlandı.

Geçtiğimiz aylarda, üniversitede görevli sözde "eğitimcilerin", Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öğrencilerinin gözleri önünde küfür ve hakaretler ettiği örnekleri okurlarımızla paylaştık.

DEAŞ BOMBACILARIYLA İRTİBAT KURAN ABD'Lİ KİM?

Ancak üniversite ve şaibeli ilişkileri hakkındaki vahim durum bununla sınırlı değil. Üniversite ile bağlantılı kişilerin çok derin ve kirli ilişkiler ağı çözülmeye başlıyor.

SuperHaber üniversitede görev yapan "Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı" yöneticisi ABD'li Paul Lussow hakkında çok önemli bilgilere ulaştı.

Şu anda Mütevelli Heyeti Başkanı olan Çagrı Bağcıoglu'nun yakın dostu olarak bilinen Paul Lussow hakkında çok ciddi iddialar var.

Uzun süredir Türkiye'de bulunan ve çok iyi Türkçe konuşan Lussow'un, 2016 yılı Ocak ayında tamamı Alman vatandaşı olan turistlerin öldüğü Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristlerle irtibatı tespit edildi.

Türk güvenlik güçleri, Laureate yöneticisi ABD'li Paul Lussow'un DEAŞ'lı Sultanahmet bombacılarıyla 20 kez telefonda görüştüğünü belirledi.

Yetkili makamlar tarafından konu yargıya taşınırken, dosyanın şu an savcılıkta olduğu ve görüşme içeriklerinin de MİT'in elinde bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, CIA ile bağlantılı Laureate'in üst düzey yöneticilerinden olan Lussow yaklaşık bir yıl önce üniversiteden "çalışma izni olmadığı" gerekçesiyle gönderilmişti.

15 TEMMUZ DETAYI

ABD'li Paul Lussow'un Türkiye'deki şüpheli faaliyetleri bununla da sınırlı değil.

Lussow'un 15 Temmuz FETÖ'cü darbe sırasında ABD'de olduğu darbe girişiminden hemen sonra ise Türkiye'ye geri döndüğü tespit edildi.

Paul Lussow'un özel koruma zinciri ile birlikte geri dönmesi de şüpheleri bir kez daha üzerine çekti.

DOSYASI NEDEN İŞLEME KONULMADI?

SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre, Lussow'un dosyası aylardır Çağlayan Adliyesi'nde bekletiliyor.

CIA ile ilişkileri dikkat çeken, teröristlerle irtibat kurduğuna ilişkin kayıtları MİT'in elinde bulunan ve hakkında soruşturma yürütülen Paul Lussow'un dosyasının halen neden işleme konulmadığu ise merak konusu. / SuperHaber Özel Haber

Sultanahmet'i kana bulayan DEAŞ bombacıları ile temas kuran ABD'li kim? / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler ABD Amerika CIA FETÖ ajan Casus Türkiye Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi üniversitesi kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.