Süleymani'nin bombalanan aracı olay yerine konuldu

Irak'ta ABD tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in içinde bulunduğu araçlar, hatıra olarak olay yerine konuldu.

Geçtiğimiz yılın başlarında Irak’taki Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı ile İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis öldürülmüştü.

El-Mühendis’in hatırasını yaşatmak için Bağdat Uluslararası Havalimanı’na giden yoldaki caddenin adı “Şehit Ebu Mehdi Mühendis Caddesi” olarak değiştirilmişti. Bu defa da Süleymani ile Mühendis’in suikast sırasında içinde bulundukları araçlar hatıra olarak olay yerine konuldu.

Süleymani ile Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşırken, ABD’nin saldırısı sonucu parçalanan araçlardan geriye kalanlar herkesin görebilmesi için yol üzerinde bir noktaya yerleştirildi.

Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Saldırıda Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte 10 kişi ölmüştü.

Süleymani'nin bombalanan aracı olay yerine konuldu

İran Devrim Muhafızları Ordusunun ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nün Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını söyleyerek, "Evinizin içinde (ABD'de) dahi bu işlediğiniz suçun karşılığını verecek kişilerin olması mümkündür." dedi.

Süleymani'nin bombalanan aracı olay yerine konuldu ile ilgili etiketler İran ABD süleymani Kudüs Gücü Komutanı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.