Süleymani suikastinin hatırlattığı Clinton gerçeği

ABD'de seçimler öncesi azledilme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Başkan Donald Trump'ın, savaşı göze alarak kongreyi bile bilgilendirmeden emir verdiği Kasım Süleymani suikasti 1998 yılında benzer bir durumla karşı karşıya bulunan Bill Clinton'un Irak'a hava saldırısı emrini hatırlattı.

Amerika Birleşik Devletleri 2020'de kritik bir başkanlık seçimine sahne olacak. 2019 yılı ise Başkan Donald Trump için siyasi geleceği bakımından hiç de güllük gülistanlık olmadı.

2019'da Trump’a yönelik azil süreci ve Temsilciler Meclisindeki oylama ülkenin en önemli gündem maddesi oldu.

"Azil süreci’ ABD'nin gündemindeki sıcaklığını koruyor.

Amerika'nın önce Irak’a gerçekleştirdiği asker sevkiyatı ve ardından da Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta Trump'ın emri ile öldürülmesi, akıllara Clinton'un 1998'de emrini verdiği Irak’a hava saldırısın sonrasında benzer şekilde başında demoklesin kılıcı gibi duran azil sürecinin ertelenmesini getirdi.

İşte 17 Aralık 1998 New York Times'ta atılan bugüne ışık tutan manşet…

Haberde Clinton’ın Irak’a hava saldırısı başlatmasıyla azil oylamasının ertelendiğini yazıyor.

Süleymani suikastinin hatırlattığı Clinton gerçeği

 

Süleymani suikastinin hatırlattığı Clinton gerçeği ile ilgili etiketler Donald Trump ABD Trump Irak Kasım Süleymani bill clinton azil süreci
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.