'Süleymani, Karabağ'ın Ermenilere verilmesi için uğraştı'

ABD'nin Irak'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İranlı general Kasım Süleymani hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Asas Medya’da yer alan habere göre, İran ve bölge uzmanlarından biri olan Cehanbehş İzedi, Kasım Süleymani ile ilgili dün katıldığı İran devlet televizyonundaki programda, Süleymani’nin Karabağ Savaşı sırasında Ermenilere yardım ettiğini anlattı. İzedi bu çabaların İran’ın lehine olduğunu ve Pan Türkizm’in yayılmasını engellediğini belirtti.

'Süleymani, Karabağ'ın Ermenilere verilmesi için uğraştı'

(Süleymani, ASALA elebaşı, Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin desteğindeki Ermeni güçlerin komutanı Monte Melkonyan ile birlikte)

İzedi’nin İran devlet televizyonundaki açıklamaları şu şekilde:

''TOPRAKLAR ERMENİSTAN'A KALDI''

“90’lı yıllarda Karabağ’ın işgalden kurtarılması, Nahçıvan ile Azerbaycan arasında olan toprakların geri Azerbaycan’a verilmesi Pan Türkist düşünceyi bölgede güçlendirecekti. Bizim menfaatinize olmayan birlik oluşacaktı. Bölgedeki güç dengeleri değişecekti. Bu nedenle Kasım Süleymani dengelerin değişmemesi için adımlar attı ve topraklar Ermenistan’a kaldı.”

Ayrıca Kasım Süleymani’nin Karabağ’da katliamlar gerçekleştiren ve ASALA ele başlarından biri olan Monte Melkonyan ile fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

KASIM SÜLEYMANİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Süleymani ve Kudüs Gücü'nün yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, "General Süleymani aktif olarak Irak ve bölgedeki Amerikan diplomat ve askerlerine yönelik saldırı planı yapıyordu." saptaması dikkati çekti.

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Süleymani Irak ve Amerikan vatandaşlarının ölmesine ve yaralanmasına yol açan 27 Aralık'taki saldırı dahil son birkaç ay boyunca Irak'taki koalisyon üslerine düzenlenen saldırıları azmettirmişti. General Süleymani, bu hafta ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliğine yönelik saldırıları da onaylamıştı. Bu saldırı İran'ın gelecekteki saldırılarını caydırma amacıyla düzenlendi. ABD, dünyadaki vatandaşlarımızı ve menfaatlerimizi korumak için gerekli tüm adımları atacaktır."

 

'Süleymani, Karabağ'ın Ermenilere verilmesi için uğraştı' ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Kasım Süleymani ASALA karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.