Süleymancıların desteklediği İYİ Parti'den din düşmanlığı!

Bir süredir siyasete angaje olan ve Türk siyasetini çıkarlarına uygun biçimde şekillendirmek için çaba sarf eden Süleymancılar cemaatinin desteklediği İYİ Parti'den Müslümanları çok öfkelendirecek bir çıkış geldi. Tartışmalı liderleri Alihan Kuriş'in yazılı talimatları ile İYİ Parti'ye oy veren samimi Süleymancılar o sözleri gördüğünde, "İYİ Parti ve Akşener'e oy veren ellerimiz kırılsın" diyecek!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, muhafazakar-milliyetçi hassasiyetlere sahip vatandaşlarda büyük hayal kırıklığı yaratan açıklamalar yaptı.

Sosyal medyada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaz aylarında gerçekleştirdiği bir karakol ziyaretinden fotoğraf paylaşan Çıray, tepki toplayan imalarda bulundu.

Söz konusu paylaşımda, Bakan Akar'ın bayramlaşmak ve bayram namazı kılmak için gittiği Hakkari'de bulunan 34'üncü Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı'ndaki bayramlaşma töreninden bir kare yer aldı.

Bu fotoğrafın üzerine bir eleştiri notu ekleyen İYİ Parti yöneticisi, bayramlaşmaya katılan bir askerin başında takke bulunmasından rahatsız olduğunu belirterek, "Eğer bu asker Türk askeri ise başında talimatnamelerde olmayan bir başlıkla (takke, fötr, kipa vs vs) komutanlarının selamlanmayacağını bilmesi gerekirdi." ifadelerini kullandı.

Mescidde ibadet eden bir askerin başında takke bulunmasından rahatsız olan İYİ Parti'li Çıray'a sosyal medyada çok sert tepkiler geldi. Çıray ise geri adım atmayarak; "Böyle bir disiplinsizliği görürsem aynı eleştiriyi yaparım." ifadelerini kullandı.

Süleymancıların desteklediği İYİ Parti'den din düşmanlığı!

TARTIŞMALI CEMAAT SÜLEYMANCILAR İLE KOL KOLALAR

TSK'da gerçekleşen dini bir törende askerin takke takmasına eleştiriler yönelten İYİ Parti'nin en büyük destekçisi ise son yıllarda çok tartışılan bir "dini" cemaat olan Süleymancılar...

Kamuoyunda "mavi takkeliler" olarak bilinen Süleymancılar 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Seçimlerinde ise Meral Akşener'e oy verilmesi için cemaate yazılı talimat vermişti.

Süleymancıların desteklediği İYİ Parti'den din düşmanlığı! - Resim : 2

Bu talimatı ilk kez SuperHaber kamuoyuna duyurmuş ve söz konusu haber büyük yankı uyandırmıştı.

Akşener'e oy vermek istemeyen Süleymancılar cemaatine mensup bir vatandaş ise talimatı aktaran cemaat büyüğüne isyan ederek, "FETÖ bizi parayla satın aldı, sakın bana dini bir gerekçe söyleme" çıkışında bulunmuştu. Bu sözler de yine ilk kez SuperHaber tarafından haberleştirilmişti.

Çıray'ın bu açıklamalarının ardından, Alihan Kuriş'in yazılı talimatları ile İYİ Parti'ye oy veren samimi Süleymancıların, "İYİ Parti ve Akşener'e oy veren ellerimiz kırılsın!" diye düşünüp, düşünmediği merak konusu...
 

 

Süleymancıların desteklediği İYİ Parti'den din düşmanlığı! ile ilgili etiketler TSK İYİ Parti Hulusi Akar Süleymancılar asker Meral Akşener aytun çıray alihan kuriş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.