Süleymancılar nedir? | Kurucusu kimdir?

24 Haziran'da cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi yapılacak. Tuna İlim Vakfı, yaptığı açıklamayla 24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Peki Süleymancılar nedir? Kurucusu kimdir? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine kısa bir süre kaldı. 24 Haziran'da yapılacak seçim ile cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek.Tuna İlim Vakfı, yaptığı açıklamayla 24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Peki Süleymancılar nedir? Kurucusu kimdir? Merak edilen soruların cevapları deatyları ile haberimizde...

Süleymancılar nedir? | Kurucusu kimdir?

SÜLEYMANCILAR

Süleymancılar ya da Süleymanlılar , Türkiye'de bir cemaattir.İsmini Süleyman Hilmi Tunahan'dan alır. 1990'ların başında Türkiye'de tahminî iki milyon civarı üyesi vardı.Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'da da şubeleri vardı.


Bu cemaatin kurucusu Sü­ley­man Hil­mi Tu­na­han, 1920 yılında Da­ru­’l-Hi­la­fe­ti­’l-Aliy­ye medresesinde öğretmenliğe başladı. 4 sene sonra 1924'de Tevhîd-i Tedrîsat Kanunu'nun çıkmasıyla medrese usulü eğitim yasaklandı. Tunahan, öğretmenliği bırakıp İstanbul vaizliğine atandı. 1949'da Kuran kurslarının açılmasına yasal olarak izin verildi. Tunahan 1951 yılında Çamlıca'da ilk Kuran kursunu açtı.


Kökenleri, 14. yüzyılın ikinci yarısında kurulmuş olan Nakşibendîlik'in Hindistan ve Pakistan'da yaygın olan Mûceddidî koluna kadar uzanır. Erenköy, Işıkçılar, İskenderpaşa, İsmailağa, ve Menzil cemaatlerinde olduğu gibi Süleyman Hilmi Tunahan'ın silsilesi de Nakşibendi şeyhlerinden Şâh Ghulam Ali Dehlevî'ye bağlanır. Türkiye'de yaygın olan diğer Halidî kollarından farklı olarak, Sü­ley­man Hil­mi Tunahan'ın mürşidi olan Selahüddin İbn-i Mevlana Siracüddin, Nakşilikten daha ziyade Hindistan ve Pakistan'da yaygın bir kolu olan Mûceddidî dalının temsilcisi Ebû Saîd Sâhib Mûceddidî'nin torunu Muhammed Mazhar'ın müridiydi.

Tuna İlim Vakfı, yaptığı açıklamayla 24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Hayatı Masonik zihniyetlerle Mücadele ile dolu,Sultan Abdulhamid’in hayranı ve CHP Zihniyetinin İslam Dinimize savaş açtığı bir dönemde Kuranı Kerim Hadimi Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) ‘ın talebeleri olarak 24 Haziran seçimlerinde Ülkemizin ve islam aleminin geleceği için sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye başkanlık ve milletvekili seçimlerinde başarılı olmaları için Türkiye genelinde beraber çalıştığımız tüm arkadaşlarımızla birlikte destekliyeceğimizi ve tüm gücümüzle çalışacağımızı beyan eder ve kamuoyuna saygıyla duyururuz!''

Süleymancılar nedir? | Kurucusu kimdir? ile ilgili etiketler Süleymancılar nedir kurucusu kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.