Süleymancılar, liderleri Alihan Kuriş'i neredeyse peygamber ilan edecek

Süleyman Hilmi Tunahan'ın kurucusu olduğu Süleymancılar Cemaati, eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun'un vefatı üzerine bir süre önce liderlik arayışına girmiş ve Alihan Kuriş'e biat etme kararı almıştı.

Ahmet Arif Denizongun'un vefatından sonra grup içinde yapılan müzakerelerin ardından Süleymancıların liderliğine, cemaatin kurs ve okullarının da mimarı olan Alihan Kuriş getirildi.

EN SON YURT YANGINI İLE GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Alihan Kuriş liderliğindeki cemaat son olarak büyük bir facia ile kamuoyunun gündemine geldi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaati'ne ait yurtta çıkan yangında 11'i çocuk 12 kişi hayatını kaybetti.

Günlerce Türkiye'nin gündeminde kalan trajediyle ilgili yurt yönetiminin ihmali olduğu öne sürüldü, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Süleymancılar, liderleri Alihan Kuriş'i neredeyse peygamber ilan edecek

SKANDAL SES KAYDI

Süleymancılar Cemaati hakkındaki yeni skandal ise bir ses kaydıyla patlak verdi.

SuperHaber'in ulaştığı ses kaydında, Süleymancılar Cemaati'nin bir toplantısında yapılan konuşma yer alıyor.

Süleymancı vaiz, sohbette, Alihan Kuriş'e haddini aşan, İslam itikadına aykırı payeler vererek nubuvvet payesi verecek kadar ileri gidiyor.

Şirke varan sözlerini perdelemek için kendisini dinleyen cemaate, "Yani arif olan anlar, ben fazla da konuşmak da istemiyorum bu gibi şeyler. Arif olan kardeşlerimiz zaten sizler de anladınız." şeklinde ifadeler kullanıyor.

Bu sözlere cemaatten herhangi bir itiraz gelmemesi dikkat çekerken, vaiz daha da ileri giderek, "Şu anda başımızdaki Alihan Bey ağabeyimizin üzerinde; bir Hz. Üstadımızın tasarrufu var, bir de diğer tasarruf var. Kıymetli kardeşlerim, iki tane nebi (Kendisine kitap indirilmemiş peygamber) tasarrufu ile bu hizmetler kıyamet sabahına kadar gidecek." diyor.

İŞTE O SES KAYDI:

Süleymancı vaizin yaptığı o skandal açıklamaların tam metni;

"Hazreti üstadımızda enbiya (Kendilerine kitap indirilmemiş peygamberler) tasarrufu vardı, kıymetli kardeşlerim. Hatta ve hatta bir şeyi daha sizlerle paylamakta sakınca görmüyorum.

Ahir zamanda İsa Aleyhiselam'ın nuzulünden bahsediliyor Hadis-i Şerif'ler de, zaman zaman bunu ehli olan da konuşuyor olmayan da konuşuyor. Televizyonlarda vesaire bunları da duyuyoruz.

Ahir zamanda İsa Aleyhisselam ruzul edecek, evet büyüklerimizden bir tanesinin de ifadesi de bu yönde idi.

İsa Aleyhisselam'in nebilik tasarrufu, nebilik tasarrufu, ahir zamandaki Varis-i Resul'e verilecek, Evliyahullah'tan olan o zat'a verilecek buyurmuşlardı.

Yani arif olan anlar, ben fazla da konuşmak da istemiyorum bu gibi şeyler. Arif olan kardeşlerimiz zaten sizler de anladınız.

Şu anda başımızdaki Alihan Bey ağabeyimizin üzerinde; bir Hz. Üstadımızın tasarrufu var, bir de diğer tasarruf var.

Kıymetli kardeşlerim, iki tane nebi (Kendisine kitap indirilmemiş peygamber) tasarrufu ile bu hizmetler kıyamet sabahına kadar gidecek."

ÜSTAD SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN'IN KEMİKLERİNİ SIZLATILAR!

Bu mesajlar, "Süleymancılar Cemaati'nin kurucusu büyük Üstad Süleyman Hilmi Tunahan'ın kemiklerini sızlattılar" şeklinde yorumlandı.

Daha 30 yaşındayken "Hukuk Profesörü" ünvanı alan Süleyman Hilmi Tunahan, medreselerin ve İslami eğitimin baskılandığı, adım adım yasaklandığı dönemde ömrümü Kur'an-ı Kerim eğitimine adamıştı.

Çok sayıda Kur'an kursu hocası, vaiz ve müftü yetiştiren Tunahan'ın en önemli eseri Kur'an okumayı kısa zamanda öğreten "Elif Cüzü" idi.

Büyük İslam alimi Süleyman Hilmi Tunahan'ın kurduğu cemaatte haddini aşan bu tarz mesajlar verilmesi tepkiyle karşılandı.

ALİHAN KURİŞ KİMDİR?

Grubun kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu olan Denizolgun’un ölümünden sonra toplanan cemaat, lider olarak 38 yaşında olan Alihan Kuriş’i seçti.

Mesleği mimarlık olan Alihan Kuriş, cemaatin kurs ve okullarının mimarı olarak biliniyor.

İstanbul doğumlu olan Alihan Kuriş, Ahmet Denizolgun’un vefatından sonra şu açıklamayı yapmıştı:

“Madem ki dünya hayatı devam ediyor, o zaman İslam dini devam edecektir. Madem ki İslam dini kıyamete kadar devam edecek, o zaman hizmetlerimiz yani Allah'ın dinine, kitabına hizmet kıyamete kadar devam edecektir.

Bu gemiyi karaya oturtabilmek için bunların akıllarından geçen her adiliğe olur verecekleri de şüphesizdir.

Yolumuz din-i İslam’ı, ümmeti, milleti, devleti savunmaya, korumaya ve bu değerlere hizmet etmeye devam edecektir. Vatan hainlerine, din düşmanlarına, bozuk akımlara, devleti yıkılışa götüren üzeri örtülü planlara set olmaya devam edecektir." / SuperHaber

 

 

Süleymancılar, liderleri Alihan Kuriş'i neredeyse peygamber ilan edecek ile ilgili etiketler Süleymancılar alihan kuriş süleyman hilmi tunahan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.