Süleyman Soylu: 15 Temmuz’un esas hafızası şehit ailelerimizdir!

15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği “3. Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da yapıldı. 15 Temmuz şehit ailelerinin buluştuğu programa telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi olmadığını geleceğe bırakılan büyük bir külliyat olduğunu söyledi. Şehit aileleri ve gazilerin bu ülke için önemine değinen Bakan Soylu “15 Temmuz’un en büyük hafızası siz şehit ailelerimiz ve gazilerimizdir” dedi.

15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği “3. Şehit Aileleri BuluşmasıAntalya’da yapıldı. 15 Temmuz şehit ailelerinin buluştuğu programa telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi olmadığını geleceğe bırakılan büyük bir külliyat olduğunu söyledi. Şehit aileleri ve gazilerin bu ülke için önemine değinen Bakan Soylu “15 Temmuz’un en büyük hafızası siz şehit ailelerimiz ve gazilerimizdir” dedi.

Süleyman Soylu: 15 Temmuz’un esas hafızası şehit ailelerimizdir!


15 Temmuz Derneği’nin Antalya’da bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Şehit Aileleri Buluşması” sona erdi. Türkiye’nin 58 şehrinde ikamet eden 15 Temmuz şehit ailelerinin katıldığı 4 günlük programda zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Ortak acı etrafında bir araya gelen aileler için çeşitli programlar düzenlendi. Bu programlardan birine telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit ailelerine seslendi.

15 Temmuz’un önemli bir zihniyet değişiminin miladı olduğunu belirten Bakan Soylu, “Hepimizin yapması gereken yeni nesillere ve geleceğe sirayet edecek bu anlayışı ilelebet muhafaza etmektir.” dedi. Bu ülkede yaşayan herkesin şehit ailelerine ve gazilerine borçlu olduğunun altını çizen Soylu “Üç yıldır Cumhurbaşkanımızın gayreti ve Sn. Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde buluşmaya başlayan şehit ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün Ay-Yıldızlı bayrağımızın altında yaşadığımız özgürlüğümüzü, semalarda yankılanan Ezan-ı Muhammediyemizin sebebi olan tüm şehitlerimize ve gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Tüm mesai arkadaşlarıma da söylüyorum. Attığımız her adım aldığımız her kararda şehitlerimizin, gazilerimizin ve onların ailelerini düşünerek hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ TERÖRLE MÜCADELEDE DÖNÜM NOKTASI OLDU
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada son dönemde attığı tüm cesaretli adımları hatırlatan Süleyman Soylu “Barış Pınarı Herakatı, Zeytin Dalı Harekatı, terör koridorunun yok edilmesi gibi pek çok adımı bugün bu kadar rahat atmamızın en önemli sebebi 15 Temmuz’dur. Çünkü 15 Temmuz’da yıllardan beri bizi kuşatmaya çalışan bir anlayışa en güzel cevabı verdik. Hem düşmanlarımıza hem de milletimize bu mihrakların istedikleri zaman bizi ele geçiremeyecekleri duygusunu yaşattık. Dış güçler 15 Temmuz’da yıllardır devam eden kuşatmanın en büyük adımını atmak istedi. Eğer bunu başarabilselerdi ortada ne demokrasi ne insan hakları kalacaktı. Çok şükür şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde buna fırsat verilmedi.” dedi.

15 TEMMUZ’UN EN BÜYÜK DELİLİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDİR
Şehit ailelerinin büyük fedakarlıkla yaşadıklarına dikkat çeken İçişleri Bakanı, 15 Temmuz için delili arayanlara en büyük delilin bu aileler ve gaziler olduğunu belirtti. Soylu ailelere şöyle seslendi “15 Temmuz’un esas hafızası sizlersiniz. Sizin benliğinizden zihninizden 15 Temmuz’da yaşananlar hep var olacaktır. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, geleceğe bırakacağımız bir külliyattır. Rabbim bunun vakarını, sorumluluğunu taşımayı hepimize nasip etsin. Benim bir duam vardır. Allah bizi siz şehit ailelerimize, gazilerimize mahcup etmesin derim hep. Devlet, millet ve hükümet olarak hepimiz emrinize amadeyiz.”

Programa bizzat katılamadığı için üzgün olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit ailelerine önümüzdeki yıl buluşma sözü verdi.

Süleyman Soylu: 15 Temmuz’un esas hafızası şehit ailelerimizdir! ile ilgili etiketler Süleyman Soylu 15 Temmuz Derneği Antalya şehit aileleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.