Süleyman Hurma: "Bana göre Emre Mor yeteneğiyle Messi’den farksız"

Süleyman Hurma: "Bana göre Emre Mor yeteneğiyle Messi’den farksız bir oyuncu hatta güç olarak biraz daha güçlü. Birçok sebepten dolayı Emre Mor arzu edilen noktaya gelemedi, böyle bir yıldız için her şey yolunda gitse Karagümrük zaten alamaz. Emre samimiyse onu dünya futboluna tekrardan sunabiliriz."

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Spor Arena'da Uğur Yapıcı’ya açıklamalarda bulundu. Türkiye'de daha önce Galatasaray macerası başarısız olan ve "adam olmaz" damgası yiyen eski milli futbolcu Emre Mor transferi hakkında konuşan deneyimli yönetici,  "Bana göre Emre Mor yeteneğiyle Messi’den farksız" dedi. Hurma, şunları söyledi:

“Bana göre Emre Mor yeteneğiyle Messi’den farksız bir oyuncu hatta güç olarak biraz daha güçlü. Birçok sebepten dolayı Emre Mor arzu edilen noktaya gelemedi, böyle bir yıldız için her şey yolunda gitse Karagümrük zaten alamaz. Emre samimiyse onu dünya futboluna tekrardan sunabiliriz. Bizim için hayal sayılabilecek kalitede bir oyuncu, yeteneklerini takım menfaatlerine yönelik kullanabilirse bir dünya yıldızı kazanacağız. Emre Mor beklenen çıkışını yapsaydı 150 milyon euro verilirdi. Böyle bir oyuncuyu o da istiyorsa denememek aptallık olurdu. Ekonomik bir şey kaybedeceksem de hiç sorun değil, böyle bir deneme yapmalıydık."

EMRE DEMİR'İ KEŞFEDEN ADAM 

"Barcelona’ya giden Emre Demir’i nasıl keşfettiniz?" sorusuna ise Hurma, "Kayserispor’a Mersin’den getirmiştik, rahmetli başkanımız Recep Mamur’a 8 yaşındaki Emre Demir’i söyleyip “Messi gibi bir oyuncu olabilir.” demiştim. Transfer gerçekleştiğinde birçok insan söylediğim gibi olmayacağını düşündü, o günün başlangıcı Barcelona’ya transfer olarak başladı. Emre yeterince gelişemedi, biz ona destek veremedik ama inşallah Barcelona transferi gecikmiş gelişimini tamamlamasına fırsat verir" yanıtını verdi.

"İTALYA PAZARINI İYİ BİLİYORUM"

İtalya’dan yapılan transferler hakkında ise Hurma, “Tamamen tesadüf, dünyanın en iyi ligi Premier Lig ve orayı çok seviyorum ama Bundesliga, La Liga, Seria A ve Fransa Lig 1 de güçlü. İngiltere liginden bir oyuncuyu getirmek çok zor çünkü çok yüksek rakamlar alıyorlar, en sıradan oyuncuları 2-3 milyon Pound alıyor. İtalya’da ise çok yüksek seviye kalitede olmalarına rağmen bizim gücümüzün yetebileceği maaş durumu vardı. İtalya pazarını iyi biliyorum ve bu sebeplerden dolayı buraya yöneldim” dedi.

"KENDİ OYUNCULARIM BANA DÜŞMAN OLDU" 

“Herkes benim oyuncu satmamı seviyor sanıyor ama Mehmet Topuz’dan Amrabat’a kadar hiçbir oyuncuyu satmak istememiştim” diyen Süleyman Hurma, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En büyük hayalim Anadolu’dan bir kulüple şampiyon olmaktı, orada şampiyonluk için yavaş yavaş bir takım yapacaktık. Kayserispor’da ne zaman iyi bir takım yaratsak oyunculara Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray talip oldu ve inanılmaz paralar teklif edildi. Ben o rekor satışları başarı olarak görmüyorum hatta başarısızlık olarak görüyorum. Eğer benim hayallerim gerçek olsaydı o oyuncuların hepsi 40-50 milyon euroya Avrupa’ya gidecekti."

"Bu oyuncular Kayseri’den fidan gibi koparıldı ve ne tadı ne de tuzu oldu. Karşı çıktığım için kendi ürettiğim oyuncular bana düşman oldu. 'Ağabey bırak gideyim orada 3 milyon euro alacağım, şampiyon olacağım…' diyorlardı. Üç büyükleri bir fırsat olarak görüyorlardı ve bazı oyuncular kulüpten gitmek için deliye döndüler.” 

Süleyman Hurma: "Bana göre Emre Mor yeteneğiyle Messi’den farksız" ile ilgili etiketler Emre Mor süleyman hurma fatih karagümrük
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.