Süleyman Gündüz'den 'Afrika’da Alın Teri' sergisi

32 dünyanın çeşitli ülkelerinde pek çok sergi açan fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz bu kez "Afrika’daki hayatı, zorlu koşulları, fakirliği ve unutulmuşluğu" Afrika’da Alın Teri isimli sergide işliyor.

Sergi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2016 sezonunu bitirecek.

Filistin’den Lübnan’a, Afganistan’dan İsrail’e kadar dünyanın bir çok ülkesinde kadraja aldığı fotoğraflarda ülkelerin problemlerini yansıtan sanatçı Gündüz, dünyanın en zengin yer altı kaynaklarına sahıp olduğu halde en fakir kıtası konumundaki Afrika'yı çekti bu kez.

Bugün 19.30’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayan sergi, 13 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Serginin açılışını Bozlak sanatçı İsmail Altunsaray verdiği konser ile renklendirdi.

141220162147251035453_3.jpg

ARA GÜLER: "KARA KITANIN SENFONİSİ"

Süleyman Gündüz hakkında konuşan diğer bir fotoğrafçı Ara Güler, "Fotoğrafın gücü nedir? Realiteyi göstermektir. Hakikati göstermektir. Biz fotoğrafçılar, şairler veya hikayeciler gibiyiz. Objektifimizle şiir veya hikaye yazarız, ayrıca tarihçiyiz ve hayata kayıt düşeriz. Süleyman Gündüz de onu yapıyor" şeklinde konuştu.

Sanatçı Süleyman Gündüz’ün "Afrika’da Alın Teri" sergisini, "Kara Kıta’nın Senfonisi" olarak değerlendiren Ara Güler, "İnsanın yeryüzü serüveni Afrika’da başlamıştır. Ve eminim ki Afrika, insanlığın kurtuluş kıtası olacak. İnsanoğlu başa dönecek. Bundandır makalenin başına Kara Kıta’nın Senfonisi adını koymak gerekir. Çünkü medeniyetsiz zannettiğimiz insanların neler becerdiklerini, nelere hakim olduklarını Süleyman Gündüz fotoğraflarıyla anlatıyor bize" dedi.

Serginin fotoğraf editörlüğünü Abdüsselam Ferşatoğlu, fine-art baskılarını Fotoğrafika yaptı.

Sergide yer alan ve almayan tüm eserler Süleyman Gündüz’ün "Afrika’da Alın Teri" başlıklı çalışmalarının bulunduğu sergi kataloğu açılışta katılımcılara takdim edildi.

SÜLEYMAN GÜNDÜZ KİMDİR?

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 1961 yılında dünyaya gelen sanatçı, 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Sonrasında yüksek lisansını 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Balkanlar ve Kafkaslar için dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a özel danışmanlık yapan Süleyman Gündüz, birçok dernekte ise başkanlıklar yürüttü. Sakarya İli 22. Dönem Milletvekilliği yapan Gündüz, "Kafkas İslam Ordusu 1918" ve "Kut’ül Amare Kardeşlik Cephesi" belgesellerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. Süleyman Gündüz, Yeryüzü Doktorları sözcüsü, Yeni Şafak Gazetesi yazarı, Küresel Isınma ve İklim Değişikliği İzleme Komitesi Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

141220162148031036134_3.jpg

SÜLEYMAN GÜNDÜZ’ÜN ESERLERİ

Ağıtlar ve Anıtlar - 2005 (kitap ve sergi), Kaybolan Yüzler - 2007 (sergi), Apocalypto - 2008 (sergi), Tanrı Şehri Kudüs - 2008 (ki - tap ve sergi), Sonsuzluk Çekimleri - Hattat Mehmet Şefik Bey - 2009 (kitap ve sergi), Çizginin Esrarı - 2010 (sergi), Süleyman Gündüz & Uğur Günyüz Retrospektif Sergisi - 2012

Süleyman Gündüz'den 'Afrika’da Alın Teri' sergisi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.