Şule Çet davasında sonuç ne oldu? Çağatay Aksu ve Berk Akand ne kadar ceza aldı?

Şule Çet davasında sonuç ne oldu? Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de, Ankara'daki bir plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı.Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.Peki Şule Çet davasında sonuç ne oldu? Ne kadar ceza aldılar?

Şule Çet davasında sonuç ne oldu? Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de, Ankara'daki bir plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı.Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.Peki Şule Çet davasında sonuç ne oldu? Ne kadar ceza aldılar? Merak edilen detaylar haberimizde...

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davanın altıncı celsesinde karar çıktı. Çağatay Aksu'ya müebbet hapis cezası verildi. Berk Akand hakkında ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Savcısı bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Çağatay Aksu'nun "kasten öldürme" suçundan bir kez müebbet ve "cinsel saldırı" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 39 yıla kadar, Berk Akand'ın ise Aksu'nun işlediği suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapsini istemişti.

ŞULE ÇET KİMDİR?

Şule Çet, 23 yaşındaydı. Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı bölümü 2. sınıf öğrencisiydi. 29 Mayıs'ta Ankara'daki bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetti.

Şule Çet davasında sonuç ne oldu? Çağatay Aksu ve Berk Akand ne kadar ceza aldı? ile ilgili etiketler Şule Çet dava
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.