Şükrü Erbaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Şükrü Erbaş şiirleri, sözleri ve kitapları!

Şükrü Erbaş kimdir? Şair Şükrü Erbaş, Sabah gazetesine verdiği röportajda "Ben sol görüşlü bir şairim ancak son yıllarda muhafazakar diyebileceğimiz bir kitlem oluştu" sözlerinin ardından, "Şükrü Erbaş da düştü" diye haber yapan Sol Haber Portalı'na tepki gösterdi. Gündemde konuşulan bu konunun ardından Şükrü Erbaş ismi mercek altına alındı. Biz de ünlü şairin hayatını inceledik ve haberimize ekledik. Peki Şükrü Erbaş kimdir, kaç yaşında nereli? İşte Şükrü Erbaş şiirleri, sözleri ve kitapları...

Şükrü Erbaş kimdir? Sabah gazetesine verdiği röportajda "Ben sol görüşlü bir şairim ancak son yıllarda muhafazakar diyebileceğimiz bir kitlem oluştu" diyen Şükrü Erbaş bu sözlerinin ardından, "Şükrü Erbaş da düştü" diye haber yapan Sol Haber Portalı'na tepki gösterdi. Gündemde konuşulan bu konunun ardından Şükrü Erbaş ismi mercek altına alındı. Biz de ünlü şairin hayatını inceledik ve haberimize ekledik. Peki Şükrü Erbaş kimdir, kaç yaşında nereli? İşte Şükrü Erbaş şiirleri, sözleri ve kitapları...

Şükrü Erbaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Şükrü Erbaş şiirleri, sözleri ve kitapları!

ÜNLÜ ŞAİRDEN 'ŞÜKRÜ ERBAŞ DA DÜŞTÜ' HABERİNE TEPKİ

Şair Şükrü Erbaş, Sol Haber Portalı'nda "Aydın intiharlarında son gün: Şükrü Erbaş da düştü…" başlığıyla yayımlanan habere tepki gösterdi.

Kişisel sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınlayan Erbaş, "Ben, 1968 yılında devrim düşüncesiyle tanıştım. Böyle öleceğim. Ben, 1968 yılında şiirler karalamaya başladım. Bu güzellikle öleceğim. Hayatım, öğrenci derneklerinden edebiyat dergilerine, demokratik kitle örgütlerinden sosyalist partilere, koşuşturmayla geçti" dedi.

​"Böyle öleceğim. Ben, bu coğrafyanın hemen her karışında ve pek çok farklı zeminde, kimseyi inançlarıyla, etnik kimliğiyle ayrıştırmadan şiirlerimi okudum, düşüncelerimi paylaştım" ifadesini kullanan Erbaş, şöyle devam etti:

"Tek bir sözümde dünya görüşüme, yazdığım şiire hile yapmadım. Sol Haber Portalı'nda çıkan "Şükrü Erbaş da düştü" haberine yanıt vermeyeceğim. Söyleyecek dünya dolusu sözüm var ve cümle kurmayı bilirim. Ancak bundan onlar adına utanç duyarım. O söyleşide söylediğim sözler, düşünceler, arkadaşların derneklerinde, kültürel yapılarında çok önceden söylediğim sözlerdi. Azıcık saygı, azıcık tutarlılık. Dilerim yapacağınız devrim, sizin dışınızdaki insanları da kucaklar! Söyleyecek başka sözüm yok."

Şükrü Erbaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Şükrü Erbaş şiirleri, sözleri ve kitapları! - Resim : 2

SABAH GAZETESİNE KONUŞTU

Şair Şükrü Erbaş'ın Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a verdiği röportaja muhalif kesimlerden tepki gelmişti. Röportajında sol düşünceye sahip devrimci bir gelenekten geldiğini söyleyen Erbaş “Son yıllarda muhafazakar diyebileceğimiz bir kitlem oluştu. Çok saygılı bir güzellik yaşıyoruz, örnek olması gereken büyülü bir ilişki bu” diye konuştu. Toplumun ortak acılarda ve birlikte yaşama hayalinde buluşmasının önemine dikkat çeken Erbaş, “Bu aslında kolay; sadece sabır ve saygı istiyor” dedi.

ŞÜKRÜ ERBAŞ KİMDİR?

Şükrü Erbaş (d. 1953, Yozgat), Türk şair ve yazar.

1953'te Yozgat'ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Yozgat'ta tamamladı. Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümü'nden 1978'de mezun oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nde memurluk ve yöneticilik yaptı, bu kurumdan emekli oldu. Yarın dergisi yazı kurulunda görev yaptı (1984). Edebiyatçılar Derneği'nde yöneticilik görevinde bulundu (1993-1999). Şair, halen Antalya'da yaşamaktadır.

Şükrü Erbaş, ilk şiirini Varlık dergisinde, 1978 yılında yayınlandı. "Yolculuk" adlı şiir kitabıyla, 1987 Ceyhun Atuf Kansu şiir ödülüne değer görüldü. Ayrıca, "Dicle Üstü Ay Bulanık" şiir kitabıyla 1996 Orhon Murat Arıburnu şiir ödülünü, "Üç Nokta Beş Harf" şiir kitabıyla 2002 Ahmed Arif şiir ödülünü ve "Gölge Masalı" adlı şiir kitabı ile de 2005 Ömer Asım Aksoy şiir ödülünü kazandı.

Şiir, edebiyat ve yaşam üzerine denemeler yazdı. Denemelerini "İnsanın Acısını İnsan Alır" (1995) ve "Bir Gün Ölümden Önce" (1999) adlı kitaplarında toplayan Şükrü Erbaş'ın, "Gülün Sesi Gül Kokar" (1998) adlı düzyazılarından oluşan bir kitabı da vardır.

Yapıtları
Küçük Acılar (1984)
Aykırı Yaşamak (1985)
Yolculuk (1986)
Kimliksiz Değişim (1992)
Bütün Mevsimler Güz (1994)
Dicle Üstü Ay Bulanık (1995)
İnsanın Acısını İnsan Alır (1995)
Kül Uzun Sürer (1996)
Gülün Sesi Gül Kokar (1998)
Bir Gün Ölümden Önce (1999)
Derin Kesik (1999)
Üç Nokta Beş Harf (2001)
Sarkacın Kalbi (2002)
Yalnızlık Heceleri (2003)
İnsan Sevmezse Ölür (Seçmeler, 2004)
Gölge Masalı (2005)
Unutma Defteri (2007)
Bağbozumu Şarkıları (2012)
Pervane (2015)
Yaşıyoruz Sessizce (2016)

Ödülleri
1987 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü
1996 Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü
2002 Ahmed Arif Şiir Ödülü
2005 Ömer Asım Aksoy Şiir Ödülü
2012 17. Altın Portakal Şiir Ödülü
2016 Dağlarca Şiir Ödülü
2018 Behçet Necatigil Şiir Ödülü

ŞÜKRÜ ERBAŞ ŞİİRLERİ!

Gözlerin Düşer Aklıma

Üşüyüp yorgun düştükçe yüreğim
Kendime görünmez sıkıntılar büyütürüm.
Ne senin o dilsiz uzaklığın
Ne benim bu rezil gerçeğim
Bir
..........
..........

Kocaman Bir Cocugu Opuyorsun

Sen bende neleri öpüyorsun bir bilsen
Herkesin perde perde çekildiği bir akşam
Siyah bir su gibi yollara akan yalnızlığı öpüyorsun
Ağzında eriklerin aceleci tadı
Elleri bulut, gözleri ot bürümüş ekin tarlası
Bir çocuğun düşlerine inen tokadı öpüyorsun.
Yağmur her zaman gökkuşağını getirmiyor
Aralık kapılarda bekleyişin çarpıntısı
Bir kadının eksildikçe ömrüme eklenen
Uzun gecelerini, solgun gövdesini
..........
..........

Ağaran Bir Suyum

Nerden mi anlıyorum yaşlandığımı
Kadınlar gittikçe daha güzel

Güneş daha hızlı adımlıyor gökyüzünü
Sular daha soğuk rüzgâr daha serin

Eskiden her konuda konuşurdum istekle
Bir geniş gülümsemeyle dinliyo
..........
..........

Çok Değil Ki

Yüreğimde büyüttüğüm gül güneşe çıkamaz
Yüreğim o gülü büyütmezse ışıyamaz.

Günüm seninle başlasın istemiştim..........
..........

İkilem

Güzel kadınlara kederli şarkılar söyletmeyin
Birbirini çoğaltıyor üç acı
Kadın,güzellik
..........
..........

Şükrü Erbaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Şükrü Erbaş şiirleri, sözleri ve kitapları! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.