Sudanlılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Ümmetin lideri, kahraman, reis!

Türkiye'nin Sudan'ın başkenti Hartum'un Büyükelçisi olan İrfan Neziroğlu, Sudan'da bir mahalle iftarına katıldı. İftardan sonra konuşma yapan bir mahalle sakininin ''Yüce Türk halkına ve ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan'a, Sudan topraklarından selâm olsun. O bizim evladımız. Ümmetin lideri, kahraman, reis Recep Tayyip Erdoğan'' sözleri büyük beğeni topladı.

Sudan'da Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'nun da katıldığı bir mahalle iftarında Sudanlı bir mahalle sakini Türklere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iftar sonrası dualar etti.

Mahalle sakininin "O bizim evladımız. Ümmetin lideri, kahraman, reis, Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan topraklarından selam olsun" sözleri iftara katılan Sudanlılar tarafından da büyük alkış topladı.

"TÜRK MİLLETİ BÜTÜN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİNİN YANINDA OLMUŞTUR"

"İslam muhabbetiyle kenetlenmiş kardeşliğimizin selamı, Selam olsun Sudan halkından kardeşimiz yüce Türk halkına." sözleriyle başladığı iftar sonrası konuşmasında "Türk milleti ki Doğu'dan Batı'ya Kuzey'den Güney'e bütün Müslüman kardeşlerinin yanında olmuştur. Sudan topraklarından onlara selam olsun. Ali cenapları sayın Büyükelçimiz. O bizim evladımız Cireyf'in evladı. Türkiye Büyükelçisi... O sadece Türkiye'nin değil Sudan'ın da Büyükelçisi." ifadelerini kullanarak Hartup Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'na gösterdikleri saygıyı da ifade ediyor.

"ERDOĞAN, HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDADIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmanlara karşı her zaman mazluların yanında olduğunu belirten mahalle sakini, "Ve aynı şekilde ümmetin lideri kahraman, reis Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan topraklarından selam olsun. Ve ona tüm inancımızla diyoruz ki; şüphesiz ki Allah seninle beraberdir. Çünkü sen İslam'la berabersin, Hak'tan yanasın. Sen her zaman düşmanlara karşı yoksulların ve mazlumların yanındasın. Ve doğru yol üzeresin." dedi.

"ALLAH ERDOĞAN'I VE TÜRKLERİ MUHAFA ETSİN"

Mahalle sakini büyük alkış alan konuşmasına şu ifadelerde devam etti; 

"Ve buradan Sudan'dan Cireyf'ten büyükelçimiz vesilesiyle size selamlarımızı hürmetlerimizi gönderiyoruz. Ve hep beraber Cenab-ı Hak'tan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, büyükelçimiz ve Sudan'da bulunan Türkleri muhafaza etmesini niyaz ediyoruz. 

"SUDAN'DA BULUNAN TÜRKLER KENDİ TOPRAKLARINDA KARDEŞLERİYLE BİRLİKTEDİR"

Sudan'da bulunan Türkleri kardeşleri gibi gördüğünü belirten mahalle sakini, "Burada bulunan Türkler Sudan'da misafir değillerdir. Çünkü onlar kendi topraklarında kendi kardeşleriyle birliktedirler." ifadelerini kullandı.

Sudanlılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Ümmetin lideri, kahraman, reis! ile ilgili etiketler Sudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hartum Büyükelçi reis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.