Suç örgütünün 'özel kuvvetleri' harekete geçti!

Meksika'da uyuşturucu karteli, 'suçla mücadele etmek için' Naucaplan eyaletine doğru harekete geçti. Dün çekilen propoganda videosunda suçlulara meydan okuyan, dünyanın en çok aranan suç örgütü liderine bağlı militanlar, taktik ekipmanları ve gelişmiş silahları ile dikkat çekti.

Meksika, 90 siyasetçisinin suç şebekeleri tarafından öldürüldüğü seçim sürecini arkasında bırakırken, vahşet bitecek gibi durmuyor. Ülke, asayişin bile artık sadece suçlular tarafından sağlanabileceğini düşünecek duruma geldi.

SUÇLA MÜCADELE EDECEKLERİNİ AÇIKLADILAR

Dünyanın arananlar listesinde başı çeken suç lorduna bağlı CJNG karteli, çektikleri çok sayıda propaganda videosunda 'suça karşı mücadele edeceğini' iddia ederek, Naucaplan eyaletine doğru yola çıktıklarını açıkladı. CJNG karteli ise ülkede en hızlı büyüyen örgüt.

 

TAKTİK EKİPMANLARA SAHİPLER

Videolarda neredeyse gelişmiş bir ülkenin özel kuvvetlerini aratmayan uyuşturucu karteli tetikçilerinin teçhizatları ise kan dondurdu. Meksika polisi ile aralarında büyük mühimmat ve teknoloji farkı bulunan bu tetikçiler, 'suçu sona erdireceklerini' iddia ederek, eylem öncesi yola çıkmadan önce poz verdiler. 

Daha önce de 'kara birliklerinin' konvoyunun bir videosu çıkmıştı. Fakat 'taktik birlik' ilk defa görüntülendi. 

 

DÜNYANIN EN ÇOK ARANAN UYUŞTURUCU LORDUNUN KARTELİ

Eskiden Los Mata Zetas olarak bilinen 'Jalisco Yeni Nesil Karteli' veya kısaltılmış adıyla CJNG, dünyanın en çok aranan uyuşturucu lordlarından biri olan Nemesio Oseguera Cervantes tarafından yönetilen, Jalisco merkezli yarı militarize bir Meksikalı suç örgütü. 

 

Suç örgütünün 'özel kuvvetleri' harekete geçti! ile ilgili etiketler Meksika suç kartel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.