Organize iddialar, organize işler...

Suç örgütü elebaşının rüşvet çarkı iddialarını doğrulayan iş kadını Mine Tozlu Sineren'in Sedat Peker ile yakından tanıştıkları ortaya çıktı.

Organize Suç Örgütü lideri Sedat Peker’in Deli Çavuş adlı sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımlar gündemi sarstı.

Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kız kardeşi Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Serkan Taranoğu ve CB Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca’nın adının geçtiği rüşvet çarkı iddialarını gündeme taşıdı.

Paylaşımların kaynağı ise Marka Yatırım Holding'in sahibi Mine Tozlu Sineren’di. Paylaşımlara göre Sineren’in, sermaye artışı için SPK’ya yaptığı başvurudan sonra probleminin çözülmesi için CB danışmanlarından Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca’ya bu sorunu çözmek için yönlendirildiği ama Karaca ile değil Taranoğlu ile temasa geçtiği ve kendisinden yüklü miktarda rüşvet talep edildiği iddia ediliyordu.

CHP’nin kanalı Halk TV’de yayına çıkan Mine Tozlu Sineren, Sedat Peker'in iddialarını doğrulayarak, "Sedat beyi çok eskiden tanırım ama birkaç seneden beri konuşmuyoruz. Bu bilgileri nereden öğrendi çok şaşırdım" dedi ama öncesinden ve yakından tanıştıkları da ortaya çıkmış oldu.

Rüşvet iddialarına Eski Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Binali Yıldırım’ın danışmanı Salih Orakcı’nın da adı karıştı. İddialara göre Orakçı Sirene’nin sorununu ortaklık ve 1-2 lüks araç karşılığında çözmeyi vadetmiş ama vaadini yerine getirmemişti.

Bu iddialar gündem olunca özellikle muhalif medyada ve sosyal medya mecralarında savcıları göreve çağıran paylaşımlar yapıldı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin parti örgütünün pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Organize iddialar, organize işler... ile ilgili etiketler Sedat Peker Mine Tozlu Sineren rüşvet iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.