Suç makinelerini korumak CHP'li Barış Yarkadaş'a mı düştü?

Halk TV ekranlarındaki bir tartışma programında 'Malatya'da bekçi şiddeti' başlığıyla yayınlanan habere ilişkin CHP'li Barış Yarkadaş'ın iddiaları tepki çekti. Söz konusu programda bekçilerin maske konusunda uyarması üzerine hakaret ve tehditte bulunan şahısların bekçilere karşı tavırları görmezden gelinerek görevini yapan bekçiler asılsız iddialarla eleştirildi. Öte yandan, bekçilerin görevini yapmasına engel olmak suretiyle zorluk çıkaran zanlıların adeta suç makinesi olduğu ortaya çıktı.

Gürkan Hacır'ın sunduğu, Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'ın yorumcu olduğu Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programında, Malatya'da görevini yapan bekçiler ve 2 şahıs arasında yaşanan maske olayı konuşuldu.

Barış Yarkadaş, Malatya Kuyuönü mevkiinde maske takmayan M.V.  ve İ.D adlı gençlerin bekçiler tarafından darp edildiğini söyledi.

YARKADAŞ AYAKLI SUÇ MAKİNELERİNİ BÖYLE SAVUNDU...

Barış Yarkadaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bakanlığa bağlı bekçikeri hedef alarak, iddialarını şöyle dile getirdi;

"Görüntülerde bekçiler benzinlikte duran gençleri darp ediyor. Yere yatırılan bir gence yumruk atılıyor. Darp edilen gençlere daha sonra ters kelepçe takılıyor.

Sayın Süleyman Soylu, sizin emrinizde olan iki bekçi sadece maske takmadığı için suçlanan gence neler yapıyor. Şu anda ben eminim ki Türkiye'nin tamamı bu bekçi dehşetini izliyor. Bekçi hızını alamıyor, ters kelepçe takıyor. Sonra diğer arkadaşına. Yani Murat Varan ve İsmet Dalhançer adlı bu kişilere yapılan uygulamaya bakın. Nedir bu gençlerin suçu? Sadece ve sadece maske takmadıkları iddia ediliyor."

BEKÇİLERE TEHDİT VE HAKARET!

Ancak olayın aslının CHP'li Yarkadaş'ın aktardığınden çok daha farklı olduğu ortaya çıktı. 

Suç makinelerini korumak CHP'li Barış Yarkadaş'a mı düştü?

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, yaşanan arbededen önce, bahse konu adreste görevli bekçiler, maskesiz olarak benzinlikteki markete girmeye çalışan İ.D. ve M.V. isimli şahısları maske takmaları konusunda uyardı. 

Bunun üzerine şüpheliler, görevli personele tehdit ve hakarette bulunarak karşılık verdi. Olay yerine ulaşan takviye ekibin desteği ile şahıslar zor kullanılarak etkisiz hale getirildi. Ayrıca görevli bekçilerin olay esnasında maskelerinin takılı olduğu da belirlendi.

DOSYALARI KABARIK...

Öte yandan, olay sırasında birisi 160.5, diğeri 170.7 promil alkollü olduğu tespit edilen şüphelilerin sabıka kayıtlarının da kabarık olduğu ortaya çıktı.

Şahıslardan İ.D. isimli şüphelinin hırsızlık, cinsel saldırı, kasten yaralama, güveni kötüye kullanma türü 41 tane suç kaydı olduğu belirlendi, diğer şüpheli M.V isimli şahsın ise hırsızlık, kasten yaralama, çocuğun kaçırılması ve alıkonması türü 12 adet suç kaydı yapılan GBT sorgulamasında ortaya çıkarıldı.

Suç makinelerini korumak CHP'li Barış Yarkadaş'a mı düştü? ile ilgili etiketler Malatya Barış Yarkadaş bekçi maske mahalle bekçisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.