Suç ıspanakta değilmiş! İşte zehirlenmeye yol açan o ot!

İstanbul ve Tekirdağ'ın çeşitli noktalarında ıspanaklardan kaynaklı olduğu düşünülen zehirlenme vakası haberlerine bir halk pazarı esnafı ıspanak yiyerek tepki gösterdi. Twitter'da popüler olan bir hesap da zehirlenmeye yol açan zararlı otların fotoğrafını paylaştı.

Tekirdağ ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşayan yaklaşık 70 vatandaş önceki gün çeşitli yerlerden aldıkları ıspanakları tükettikten sonra rahatsızlanarak hastanelere başvurdu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Orman ve Tarım Müdürlüğü ise yaşanılanların ardından bugün bir açıklama yaptı. Açıklamada faaliyet gösteren satış noktalarından analiz yapılmak üzere taze ıspanak, evlerden ise pişmiş ıspanak yemeği numunesi alındığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada, alınan numunelerin ileri tetkik sonuçlarında ıspanak içerisinde tespit edilen yabancı ottan kaynaklı yoğun miktarda atropin ve scopalamin maddesi tespit edildiği bildirildi. Zehirlenmeye ıspanaklara karışan patlıcangiller familyasından, atropin ve scopalamin içeren yabancı otların neden olduğu belirtildi.

ÇİĞ ISPANAK YİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Diğer yandan yaşanılanların ardından bugün İstanbul’da halk pazarında pazarcılar sattıkları ürünlerin sağlıklı olduğunu çiğ ıspanak yiyerek gösterdi. Pazarcı Kasım Ünal, “Ispanak derin dondurucuya konulduğunda bozulmaz. Çürük ıspanaktan yapmış olabilir. Çürük ıspanağı atıp zarar etmek yerine yemek yapmıştır. Ben kendimi bildim bileli ıspanak yiyorum. Ispanaktan kesinlikle zarar gelmez” dedi.

Twitter'da popüler bir hesap olan Gıda Dedektifi, zararlı otların ıspanağa karışarak zehirlenmeye yol açtığını iddia etti ve insanları duyarlı olmaya davet etti.

İşte p paylaşım;

Suç ıspanakta değilmiş! İşte zehirlenmeye yol açan o ot!

Suç ıspanakta değilmiş! İşte zehirlenmeye yol açan o ot! ile ilgili etiketler İstanbul Tekirdağ Pazar Günü esnaf ıspanak Zehirlenme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.