Subway Surfers Oyunu hakkında korkunç iddia! Oyunun yapılış amacı hayatını kaybeden bir çocuk!

Mobil oyun dünyasının belki de en çok oynanan oyunlarından Subway Surfers oyunun yapılış amacının arkasında trajik bir hikaye ortaya çıktı. Uygulama mağazalarının en popüler oyunu hakkındaki iddia ortalığı karıştırdı.

Mobil cihazlarda oynanmak için geliştirilen ve App Store, Google Play gibi mağazalarından indirilerek oynanan sonsuz koşu oyunu Subway Surfers oyunu 2023 yılında piyasay sürüldü. Kısa zamanda dünya çapında bir üne kavuşan oyun hakkında ortaya atılan son iddia ise çok trajikti.

SUBWAY SURFERS'İN YAPILIŞ AMACI BAKIN NEYMİŞ?

Bir süre önce bir Twitter kullanıcı tarafından Subway Surfers hakkında bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre oyunun yapılış amacı, geliştiricinin hayatını kaybeden oğlunu anmak istemesiydi. Sarsıcı iddia kısa sürede bir fenomene dönüştü ve her dedikodu gibi büyüdü de büyüdü. Peki, gerçekten Subway Surfers oyununun arkasında böyle trajik bir hikaye mi var?

Subway Surfers


Subway Surfers oyun hikayesi ise şu şekilde; oyundaki karakterimiz tren garının duvarına bir graffiti yani duvar resmi çiziyor. Bu sırada gar bekçisi ve köpeği, karakterimizi görüyor ve kovalamaca başlıyor. Oyunda ilerledikçe altın topluyor ve bu altınlarla dilerseniz karakterinizi geliştiriyor, dilerseniz yeni karakterler alabiliyorsunuz. Oyunun tek amacı engellere takılıp yakalanmadan olabildiği kadar yüksek skor elde etmek.

Subway Surfers hakkında bir iddia var ki oyuncuların gözünü doldurmaya yetiyor. Bu trajik hikayeyi öğrendiğimiz kişi ise bir Twitter kullanıcısı.

Subway Surfers

29 Temmuz 2020 tarihinde, adı sanı belli olmayan ve kim olduğu bilinmeyen bir Twitter kullanıcısı tarafından bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda, Subway Surfers oyunun geliştiricisinin tren garında kaykay yaparken hayatını kaybeden oğlunun anısını yaşatmak için bu oyunu yaptığından bahsediliyordu. İddia gündeme bomba gibi düştü.

SBYO Games şirketi çalışanı Mathias Gredal Norvig, trajik hikaye iddiasından 2 yıl önce 2018 yılında bir konferans sırasında Subway Surfers oyununu neden yaptıklarını, onlara neyin ilham verdiğini anlatıyor. Hayır, ortada trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetmiş bir çocuk yok. Norvig bu oyun için gerekli ilhamı sokak hayatından, müzikten, sokak sanatından ve kaykaycıların kendine has yaşam tarzından aldıklarını söylüyor.

Subway Surfers Oyunu hakkında korkunç iddia! Oyunun yapılış amacı hayatını kaybeden bir çocuk! ile ilgili etiketler Google subway surfers
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.