Subhanallah Tesbihinin faziletleri nelerdir? Subhanallah Türkçe ne demek?

Beş vakit namazdan sonra tesbih edilen Subhanallah kelimesinin Türkçe anlamı nedir? Namaz içinde ve namazdan sonra da tekrar edilen Subhanallah faziletleri bakımından da oldukça değerli bir sözcüktür. Peki Subhanallah faziletleri nelerdir? Subhanallah ne demektir?

Allah'ın tüm eksiklik ve kusurlardan uzak ve münezzeh olduğunu bilip bunu ifade etmek anlamına gelen Subhanallah Kuran-ı Kerim'de de oldukça sık geçen teşbihlerden biridir. Kainatın yaratılışı, canlıların çeşitliliği ve mükemmelliği konusunda şaşkınlığı ifade eden Subhanallah faziletleri bakımından da önemli bir tesbihtir.

SUBHANALLAH NE DEMEK?

Kainatın yaratıcısı Cenab-ı Hak bütün eksiklik ve noksanlıklardan münezzehtir. Allah'ı yüceltmek ve O'nu tüm noksanlık ve kusurlardan ayrı tutmak anlamına gelen Subhanallah kelimesiyle Allah'ın hiçbir şeye muhtaç olmadığını da ifade etmiş oluruz.

Subhanallah zikri ile birlikte Allah'ın tüm kusur ve eksikliklerden azade olduğunu dile getiririz. Allah kullarına şah damarlarından çok daha yakın olduğunu bildirmiştir. Allah yeri ve göğü eksiksiz bir şekilde yaratandır. Allah bütün yaratıkların yaratıcısıdır. Allah’ın yarattıklarında hiçbir noksanlık yapmamıştır. Allah kusursuzdur. Subhanallah demek ile kulun tüm bunların bilincinde olduğu ortaya çıkar. Allah’ın razı olacağı zikirlerden, tesbihlerden biridir. Allah katında bunun bilincinde olarak Subhanallah diyen bir kul sevap alır.

Subhanallah Tesbihinin faziletleri nelerdir? Subhanallah Türkçe ne demek? ile ilgili etiketler İslam subhanallah ne demek subhanallah faziletleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.