Şubat ayı kira zammı belli oldu!

Ocak ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte kiralara yapılacak zam da netleşti. Bu ay kira sözleşmesini yenileyecek olan ev sahibi ve kiracılar, yüzde 12.53 oranında artışa imza atacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2021 yılının ilk enflasyon oranı bugün açıklandı. Enflasyon verileri ile birlikte kira artış oranı/kira zammı da belli oldu.

Ocak ayında enflasyon oranı yıllık yüzde 14.97, aylık yüzde 1.68 olarak gerçekleşti. Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren bu durum ile birlikte yeni kira sözleşmeleri de bu oranlara göre yapılacak.

KİRALARA YÜZDE 12.53 ZAM

TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına bakıldığında ise yüzde 12.53 rakamı ortaya çıktı.

Böylece kiralara yapılacak artış oranı yüzde 12.53 oldu.

 Şubat ayı kira zammı belli oldu!


ENFLASYONA GÖRE ŞUBAT AYI KİRA ZAMMI HESAPLAMA

Açıklanan rakamlara göre kirası bin lira olan bir kiracının şubat ayında ödeyeceği kira zammı 125,30 TL lira olarak hesaplandı. Buna göre bu tutarda kira ödeyen bir kişinin yeni kira ücreti 1.125,30 TL lira olacak.

ENFLASYONA GÖRE KİRA ARTIŞ ORANLARI NASIL HESAPLANIR?

Kira artış oranı ev sahibinizin ya da iş yeri sahibinizin uygulayacağı en yüksek zam oranını belirler. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı'nın hazırladığı Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz eylül ayında açıklanmıştı. Bu açıklamayla Yeni Ekonomi Paketi'nde kira zamlarının artık tüketici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi oranlarına göre belirlenmesine karar verilmişti. Kira artış oranları da artık üst sınır tüketici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanıp bu şekilde kiracıya bildiriliyor.

Şubat ayı kira zammı belli oldu! ile ilgili etiketler Şubat zam enflasyon kira
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.