Su için merdivenleri koşarak çıkar mısınız? /VİDEO

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ “22 Mart Dünya Su Günü”nde sağlıklı suyun önemine dikkat çekmek için bir sosyal deney gerçekleştirdi.

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattında vatandaşlara “Su için merdivenleri koşarak çıkar mısınız?” sorusunu sordular. Ortaya çok anlamlı görüntüler çıktı.

İSTANBUL, “SU MEDENİYETİ”NİN BAŞKENTİDİR

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Su Günü mesajında şu ifadeleri kullandı: Dünyada sayılı şehirlerde musluktan içilebilir. Bunlardan biri de İstanbul’dur.İstanbul’un suyu; Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO),ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA),Avrupa Birliği (EC),Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine uygundur.

Bu önemli değere halkımızla birlikte sahip çıkmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. İstanbul, “Su Medeniyeti”nin başkentidir. Bu sorumlulukla İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için büyük yatırımlar yapıyoruz. İstanbul’umuzda barajlardaki doluluk oranları % 90'lar seviyesine ulaştı. Yaklaşık 1 yıl yağış olmasa bile İstanbul’un su sıkıntısı yok. Ancak dünyada su kaynakları sınırsız değil.

Su için merdivenleri koşarak çıkar mısınız? /VİDEO ile ilgili etiketler İSKİ metro sosyal deney merdiven
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.