Strep A bakterisi Türkiye'de 3 ilde tespit edildi

İngiltere’de 10 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A bakterisi İstanbul, Ankara ve İzmir’de görüldü.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip ve solunum yolu hastalığı 'influenza' ve solunum yolları enfeksiyonu 'RSV' ile mücadele eden Türkiye, yeni bir tehdit ile karşı karşıya geldi. İngiltere’de 10 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A bakterisi İstanbul, Ankara ve İzmir’de görüldü.

STREP A NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Strep A tıbbi olarak 'A grubu streptokok' olarak da bilinen ve boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi enfeksiyonlara neden olan bir bakteri. Pek çok insan bakteriyi farkında olmadan zararsız bir şekilde taşıyabilir.  Strep A bazı insanlarda hiç belirti vermezken çoğunlukla döküntü, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yüksek ateş, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte yaralar gibi semptomlarla kendini belli eder. Uzmanlar bu belirtilerin ortalama bir hafta sürdüğünü belirtiyor. İnsanlar bu bakteriyi, yakın temas, öksürük ve hapşırma yoluyla alabiliyor.

 

 

 

Strep A bakterisi Türkiye'de 3 ilde tespit edildi ile ilgili etiketler Strep A İstanbul Ankara İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.