'Streamlıne' için kimse gelmedi

İstanbul'da yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle dün Zeytinburnu Sahili'nde bir gemi sürüklenmesinin ardından karaya oturdu. SuperHaber, karaya oturan 'Streamlıne' isimli gemiyi görüntüledi. Geminin yıllardan beri bu bölgede olduğu ve tamir görmesi gerektiği ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul'da dün yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle bir gemi bir süre sürüklenmesinin ardından Zeytinburnu Sahili'nde karaya oturdu. Saat 15.00 civarlarında meydana gelen olayda ekiplerin çalışması sonucunda gemide 2 personel olduğu belirlendi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler bölgede çalışmalarını kısa sürede tamamladı.

Yapılan incelemelerde geminin karaya oturduğu bölümde bir çevre kirliliği yaşanmadığı kaydedildi.

'Streamlıne' için kimse gelmedi - Resim : 2

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Zeytinburnu'nda kıyıya sürüklenen gemiye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün saat 15.00 sıralarında Sahil Güvenlik Harekat Merkezinden alınan bilgiye göre; Zeytinburnu Ahırkapı (D) bölgesinde demirli bulunan, Morini Limanına kayıtlı ve Comoros Bayraklı "STREAMLİNE" isimli kargo gemisinin, hava muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklendiği ve sancak tarafından karaya oturduğu bildirilmiştir. Olay yerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait (3) kurtarma römorkörü, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait (2) bot ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir. Yapılan kontrollerde olay nedeniyle çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

'Streamlıne' için kimse gelmedi - Resim : 3

KIYI EMNİYET'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Zeytinburnu'nda önlerinde demirli bulunan 108 metre Comoros bayraklı Streamlıne isimli genel kargo gemisinin muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklenmesi ve sancak tarafından karaya oturması üzerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma 2, Mehmetçik ve Poyraz römorkörleri ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir. Yapılan kontrol neticesinde gemide 2 personel bulunduğu ve çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

'Streamlıne' için kimse gelmedi - Resim : 4

SUPERHABER O GEMİYİ GÖRÜNTÜLEDİ

SuperHaber Zeytinburnu Sahili'nde sürüklenen ve karaya oturan gemiyi görüntüledi. 'Streamlıne' isimli geminin yıllardan beri Zeytinburnu Sahili'nde olduğu ve tamir görmesi gerektiği öğrenildi. Öte yandan rüzgarın etkisiyle karaya oturan geminin sahiplerinin gemiyle henüz ilgilenmediği ortaya çıktı.

'Streamlıne' için kimse gelmedi - Resim : 5

'Streamlıne' isimli geminin şu an için bölgede halatla bağlandığı görüldü.

'Streamlıne' için kimse gelmedi ile ilgili etiketler İstanbul Zeytinburnu Gemi Fırtına sahil

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.