Stor perde nasıl takılır, çıkarılır? Evde stor perde nasıl yıkanır?

Hazır stor perdeler son zamanlarda tül olan diğer alternatiflerine göre ev hanımları tarafından daha çok rağbet görmektedir. Mekanlarda daha şık görüntülere sebebiyet veren stor perdelerin kullanımı da oldukça basittir. Ayrıca stor perdeler her çeşit cam boyutuna göre istenen şekillerde ayarlanabilir.

Ev hanımları stor perdeler için araştırmalarını son zamanlarda daha da yoğunlaştırırken kullanımı basit olmakla birlikte estetik bir görüntüsü olduğundan tercih sebebi olmaktadır. Hazır bir şekilde satılan stor perdeler pratik bir kullanımla birlikte kısa süre içerisinde zahmetsizce monte edilmektedir.

Stor Perde Nedir?

Hem kullanılabilirlik hem de dayanıklılığı nedeniyle sık sık tercih edilen bir perde modeli olan stor perdenin temelinde alüminyum yapılı olan bir boru üzerine kumaşın sarılması işlemi vardır. Bu işlem esnasında ortaya çıkan mekanizma stor perde olarak adlandırılır. Stor perdede kullanılmakta olan kumaşların desen ve renk fonksiyonları değişiklik gösterse de mekanizma itibari ile tüm stor perde türleri aynı niteliktedir.

Stor Perde Nasıl Takılır?

Stor perdenin takılma işlemi esnasında belli başlı aşamalar vardır. Bu aşamaların takip edilebilmesi açısından stor perde oldukça rahat bir şekilde takılacaktır.

İlk olarak stor perdenin formunun bozulmaması oldukça önemlidir. Bundan dolayı iplerin ve pilelerin bozulmamasına da dikkat edilmelidir. Daha sonrasında stor perdenin klemenslere geçirilmesi sağlanır. Klememenslere geçirilen stor perdede tıklama sesi gelir. Bu sayede stor perdenin yerine düzgün bir biçimde oturduğu anlaşılır.

Stor perde nasıl takılır, çıkarılır? Evde stor perde nasıl yıkanır?

Diğer tarafında da aynı biçimde klemenslere geçirilmesi gerekir ve iyi bir şekilde yerine oturduğundan emin olmak için kontrol sağlanmalıdır. Bir sonraki adımda ise perde açılır ve mekanizma üzerinde herhangi bir bozulmanın meydana gelip gelmediği kontrol edilir. Stor perde takma işlemi bu aşamaların takip edilmesi ile birlikte pratik bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Stor Perde Nasıl Çıkarılır?

Stor perdenin çıkarılması da önemli olan konulardan bir tanesidir. Stor perdenin çıkarılması için belli başlı olan aşamaların takip edilmesi gerekmektedir.

Klemensten tutulup çıkarılan stor perdeyi tekrar bir merdiven yardımı ile takmak mümkündür. Burada önemli olan nokta perdenin takılmadan önce perdenin eşit oranda rulo biçiminde yuvarlanmış olmasına dikkat etmek gerekir. Bu takma esnasında zorluk çıkarmaması açısından önemlidir.

Daha sonra rulo haline getirilen stor perde her iki tarafından tutulur ve klemenslere rahat bir biçimde yerleştirilir. Bu şekilde stor perdenin takılma işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Stor Perde Nasıl Yıkanır?

Stor perdenin temizliği öncesinde bazı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Bunlar arasında; su, sabun, yumuşak bez ve yumuşak bir fırçadır. Stor perdenizi çıkarmadan önce sararak, sağ ve sol kilitlerini açarak rulosundan çıkarın.

Stor perde nasıl takılır, çıkarılır? Evde stor perde nasıl yıkanır? - Resim : 2

Daha sonra düz bir yüzeye kırışıklık olmayacak şekilde perdenizi dizerek, eğer kırışıklık olursa suyun etkisi ile perdenizin yapısını bozabilirsiniz. Yıkama ve deterjan köpürtme sırasında sıcak su kullanmalısınız.

Sıcak suyun etkisi ile kir ve tozlar hemen gidecektir. Durulama işlemi için ise soğuk suyu tercih etmelisiniz. Yıkama işleminden sonra perdenizin katlanmamasına özen göstermelisiniz. Stor perde modelleri farklı yıkama ya da silme işlemleri gerektirebilir. Örneğin baskılı bir stor perde kullanıyorsanız renklerin korunması için dikkatli olmalısınız.

Stor perde temizliği için stor perde nasıl çıkarılır ve stor perde nasıl takılır sorularına cevap bulmak için modelinizin türüne göre videoları incelemeniz işinizi hızlandıracaktır. Kolay çıkarılıp takılabilen stor perde modelleri arıyorsanız cırt cırtlı olanları tercih etmenizi öneririz.

Stor perde nasıl takılır, çıkarılır? Evde stor perde nasıl yıkanır? ile ilgili etiketler Stoe Perde
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.