Steve Jobs'un kabusu geri döndü!

iOS 3 sürümünde bulunan yazılım hatası, üstünden 8 yıl geçmesine rağmen hala kapatılmadı. iOS 10 ile tekrar ortaya çıkan bu hata yüzünden javascript kodu ile iPhone döngüye sokulabiliyor.

iOS 3.0 zamanında 'WebView auto dialer bug' adı verilen bir hata gündeme gelmişti. 'WebView auto dialer bug' sayesinde siteye yerleştirilen kısa bir javascript kodu ile iPhone döngüye giriyordu. Javascript kodunun içine saklanmış olduğu linke tıkladığınız zaman belirlenen telefon numarası iPhone üzerinden sürekli aranıyor ve aramayı iptal edemiyordunuz.

İşte iphone'u döğüye sokan javascript kodu

141120161226500506422_3.jpg

Apple, iOS 3'de bu açığın kapandığını o zaman için duyurmuştu. Ancak Collin R. Mulliner bu açığın kapatılmadığını, aradan 8 yıl geçmesine rağmen bu açığın iOS 10 sürümünde de yer aldığını gözler önüne seriyor. Collin R. Mulliner, iPhone'u arama döngüsüne sokacak olan javascript kodunun gömülü olduğu linke Twitter ve LinkedIn uygulaması üzerinden tıklıyor.

Linke tıkladıktan sonra iOS 10 yüklü iPhone 5c döngüye giriyor ve belirlenen telefon numarası sürekli aranıyor. Apple'ın bu hatanın hortlamasından sonra iOS 10.2 güncellemesi ile bunu düzelteceği düşünülüyor.

Steve Jobs'un kabusu geri döndü! ile ilgili etiketler IOS Apple iOS 10 bug yazılım hata sürüm
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.