Steve Irwin kimdir? Steve Irwin death video! Nasıl öldü?

Steve Irwin kimdir? Google bugün ünlü belgeselci Steve Irvwin'i unutmadı. Steve Irvwin için Google Doodle hazırladı. Avustralyalı belgesel filmci Steve Irwin Timsah Avcısı programıyla adından söz ettiriyordu. Belgeselerinde timsahlar ile çekinmeden etkileşim kurardı. 4 Eylül 2006 tarihinde hayatını kaybeden Steve Irwin'in yaşamını sizler için araştırdık. Peki Steve Irwin kimdir? Nasıl öldü? Detaylar haberimizde...

Steve Irwin kimdir? 137 ülkede izlenen Timsah Avcısı programı ile dünyada tanınan ünlü belgeselci Steve Irwin 4 Eylül 2006 tarihinde yaşamını yitirdi. 22 Şubat 1962 doğumlu Steve Irwin'i doğum gününde Google unutmadı ve güzel bir sürpriz yaptı. Google, Steve Irwin için güzel bir Doodle hazırladı. Bir belgesel çalışması sırasında ünlü belgeselci Steve Irwin'e bir vatozun iğnesi batması sonucu hayatını kaybetti. Peki Steve Irwin kimdir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Steve Irwin

22 Şubat 1962 tarihinde doğan Stephen Robert "Steve" Irwin belgeselleri ile tüm dünyada adından söz ettirdi. Dünyaca ünlü belgeselci 2 Eylül 2006 tarihinde hayatını kaybetti.

Irwin daha çocuk yaşlarında, ebeveynine timsah ve diğer sürüngenlerin meskûn mahallerden taşınmasında ve hayvanat bahçesi hayvanlarının bakımında yardım etmeye başlar. Dokuz yaşında ilk timsahını yakalar. Timsahların ve yılan gibi diğer sürüngenlerin de yakalanmasında ve taşınmasında öncü bir uzman olur. Zehirli yılanlarla neredeyse her gün çalıştığı halde asla ısırılmamıştır.

Steve Irwin kimdir? Steve Irwin death video! Nasıl öldü?

1991 yılında, daha sonra adı Australia Zoo olacak Queensland'daki Reptile & Fauna Park 'ı ailesinden devralır ve karısı Terri ile birlikte çalıştırmaya başlar. Hayvanat bahçesinin, kendilerini sürüngenlerin tehdidi altında hissedenlere yardım eden bir kurtarma takımı da vardır. Hayvanlar yakalanıp insani yerleşimden uzak yerlere bırakılır.

Irwin, Büyük Set Resifi'nde bir belgesel film çalışması sırasında vatozların üstünde yüzerken dikenli bir vatozun göğsünden sokması sonucunda öldü.

 Irwin'in televizyon dizisi Timsah Avcısı (Crocodile Hunter) 137 ülkede 500 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Dizide sadece Timsah Avcısı bölümleri değil, Croc Files (Timsah dosyaları), Croc Diaries (Timsah günlüğü) ve sinema filmi Crocodile Hunter da (Timsah avcısı) vardır. Dizinin geliri hayvan koruma örgütlerine bırakılmıştır. Irwin'in dizisi, çekim çalışmaları Antarktika'daki balinaları, mors balıklarını ve penguenleri rahatsız ettiği yönünde çevrecilerin sert eleştirileri sonucu durdurulur. Bu suçlamalar Avustralya hükümetince yapılan incelemelerle çürütülür.

Irwin'ın hayvan koruma örgütü SIWF (Steve Irwin Wildlife Foundation - Steve Irwin Vahşihayat Vakfı) ve hayvanat bahçesi, türleri tehdit altında olan hayvanların üretilmesi için programlar yürütür. Sevilmeyen hayvanların da yaşama hakkı olduğunu düşünüp dizisinde bunu herkese göstermek isteyen Irwin, nasıl bir olayın içinde olduğunu bildiğini ve bir hayvan tarafından ısırılırsa suçun kendisinde olacağını söylüyordu.

ÖLÜMÜ
Irwin, 4 Eylül 2006 tarihinde Queensland eyaletinin Büyük Mercan Kayalıkları'nda dalarken iri bir dikenli vatoz'un saldırısına uğrayıp vatozun kuyruğundaki iğneyi kalbine defalarca sokması sonucu hayatını kaybetmiştir.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Bugünün slayt gösterisi Doodle, yaşamın başlarında büyük sürüngenlerin sevgisini devralan ve Avustralya Hayvanat Bahçesi'ndeki çalışmaları ve popüler TV dizisi The Crocodile ile dünyayı paylaşan vahşi yaşam koruma ve televizyon kişiliğinin hayatını ve mirasını kutluyor ve araştırıyor Hunter . Irwin ve ailesi, yaşamlarını, dünyanın vahşi yaşamını ve vahşi yerlerini korumaya ve takdir etmeye adadı.

1962'de bu gün Avustralya'nın Melbourne banliyölerinde doğan Irwin, altıncı doğum günü için ona 11 ayaklık bir piton veren Lyn ve Bob Irwin tarafından büyütüldü. Yılan Fred'i seçti. 1970'lerin başında, Irwins, Queensland Avustralya Eyaletindeki Sunshine Coast'a taşındı ve Beerwah Sürüngen Parkı'nı açtı.

Dokuz yaşından beri timsahları güreşmeyi öğrenen Irwin, Queensland'ın East Coast Crocodile Management Program'ına gönüllü olarak çalıştı ve nesli tükenmekte olan tuzlu su timsahlarının yakalanmasına ve taşınmasına yardımcı oldu. Queensland Sürüngen ve Fauna Parkı olarak adlandırılan ailesinin parkını ve nihayetinde Avustralya Hayvanat Bahçesi'ni yönetmenin tüm yönleriyle ilgilendi.

Parkın yönetimini ele geçirdikten kısa bir süre sonra, Irwin hayvanat bahçesini ziyaret eden gelecekteki eşi Terri ile tanıştı. Balayını timsahları yakalamak için harcadılar ve çektikleri görüntüler, 100 milyondan fazla ülkede 500'den fazla ülkede görülen kaçak hit şovuna giren ilk Timsah Avcısı'nın ilk bölümü oldu.

Gösteri sayesinde, Irwin'in nesli tükenmekte olan (ve tehlikeli) hayvanları kurtarmaktan duyduğu heves, çabucak “Crikey!” Adlı tek kelimeli cümle kelimesi kadar popüler oldu. Aynı zamanda bir aile çabasıydı - Steve ve Terri şovu, çocukları Bindi ve Robert'ı ağırladı. şovda da fikstür oldu.

2001 yılında, Avustralya hükümeti bir ömür boyu hizmet için Irwin Yüzüncü Yıl Madalyası aldı ve 2004'te Yılın Avustralyalısı'na aday gösterildi. Başarıları arasında şerefine Elseya irwini adı verilen yeni bir kaplumbağa kaplumbağa türü keşfedildi . 2018 yılında, aynı zamanda Hollywood Walk of Fame'de yıldız olarak ödüllendirildi.

Bugün Irwin'in mirası, ailesinin devam eden hayvan koruma çalışmaları ve Avustralya Hayvanat Bahçesi'nin Yaban Hayatı Savaşçıları programına fayda sağlamak için bağış toplama etkinlikleri de dahil olmak üzere uluslararası bir vahşi yaşam, aile ve eğlence kutlaması olan 15 Kasım'daki Steve Irwin Günü kutlamalarıyla devam ediyor .

 DİKENLİ VATOZ

Dikenli vatoz, (Latince: Dasyatis pastinaca), Dasyatidae familyasından, kuzeydoğu Atlantik Okyanusu'na ve Akdeniz'e özgün bir balık türüdür. Madeyra ve Fas'tan Britanya Adaları'na, Norveç'in güneyinden Baltık Denizi'ne, Atlantik'ten Akdeniz ve Karadeniz'in tamamında yaşar.

Burnu kısa ve geniştir. Vücudun ön tarafları oldukça düzdür. Arka taraflar ise hafif yukarıya kıvrılmış durumdadır. Kuyruk uzunluğu vücut uzunluğunun ortalama 1,4 katıdır. Beşinci solungaçları arasındaki mesafe ağızlarının yarısı kadardır. 5 adet tat alma uçları vardır. Kuyruklarında zehirli bir diken vardır.

Steve Irwin kimdir? Steve Irwin death video! Nasıl öldü? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.