Stephen King'i bile korkuttular!

Korku romanlarının usta yazarı Stephen King Amazon Prime'ın yeni dizisi Them hakkında iddialı konuştu.

Yazdığı romanlar ve uyarlanan korku filmleriyle konuşulan King bu sefer korkacağa benziyor.

'İZLERKEN KORKTUM'

Amazon Prime'ın yeni dizisi "Them" i izlediğini söyleyen King "Beni çok korkuttu ve ben zor korkarım. Bonus: 50'li yılların elbiseleri içinde aşırı ürpertici kadın görmediyseniz işte size şans". Kariyerinde birçok korku klasiğine imza atan Stephen King'in bu açıklamasından sonra hayranları Them dizisini merak etmeye başladı.

O, Hayvan Mezarlığı, Carrie, Cinnet gibi korku filmlerinin yazarı olan King kariyeri boyunca 350 milyon adet kitap satışı gerçekleştirmiştir

Stephen King'i bile korkuttular!

STEPHEN KİNG KİMDİR?

Amerika’lı yazar Stephen King 21 Eylül 1947 yılında dünyaya geldi. Daha çok küçük yaştayken babası Donald Edwin King evi terketti ve Stephen King abisi ile birlikte annesinin himayesi altına girdi. Ailesinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle çok zor şartlar altında büyüdü.

Stephen King’in ilk okuma serüveni içinde babasına ait olan fantastik ve korku türündeki kitapların yer aldığı bir sandık bulmasıyla başladı. Bu kitaplar gelecekte büyük bir yazar olmak için attığı ilk adım oldu. Çok küçük yaşlarda yazmaya başlayan Stephen King 12- 18 yaşları arasında yazdığı öykülerle birçok ödül kazandı.

Stephen King'i bile korkuttular! - Resim : 2

1966’da liseden mezun oldu ve 1970 yılında Maine Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Kendisi gibi bir yazar olan Tabitha Spruce ile evlendi ve üç çocukları oldu.

İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlandı ve büyük başarı elde etti. King, bu başarıyla birlikte kendini tamamen yazmaya adadı. Göz’ün getirdiği başarı ile Stephen King korku öyküleri dalında zirveye yürüdü.

Yazarın en çok bilinen kitabı Kara Kule serisidir. Bu seride yazar fantastik bir dünyayı vahşi batı ortamında kurgular. Öldükten sonra sahibi tarafından yeniden hayata döndürülen ve hayata döndükten sonra saldırganlaşan bir kediyi anlatan romanı Hayvan Mezarlığı en sevilen romanlarından biridir.

Stephen King romanları her zaman sinemanın ilgisini çekti ve birçok kitabı sinemaya uyarlandığında filmler de bir başyapıta dönüştü.

Kitapları arasında en çok öne çıkanlardan biri olan Medyum’u (The Shining) büyük bir başarı yakaladı ve aynı zamanda ünlü yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlandı. Filmde büyük oyuncu Jack Nicholson rol aldı.

1982 yılında yayımlanan Rita Hayworth ve Shawskank Redemption öyküsü “Esaretin Bedeli” adıyla sinemaya uyarlanarak tüm zamanların en iyi filmlerinden biri oldu.

Stephen King’in sinemaya uyarlanan kitapları arasında Yeşil Yol da bulunmaktadır. 1996 yılında yayımlanan eserin Hollywood uyarlamasında Tom Hanks başrolde oynadı ve bu film de sinemaseverler için kült filmler arasına girdi.

Yazarın şaheseri olarak nitelendirilen O (It) televizyon dizisi olarak da uyarlandı. Ayrıca, Kubbenin Altında romanı da 2012 yılında dizi olarak uyarlandı.

Kitaplarındaki korku temalarını toplumsal sorunlara ve insan psikolojisine dayanarak işleyen Stephen King birçok ödül kazandı. Şu ana kadar Bram Stoker Awards, Dünya Fantezi Ödülü, British Fantasy Society Awards ve PEN America Literary Awards gibi prestijli ödülleri almıştır

Stephen King'i bile korkuttular! ile ilgili etiketler film Sinema stephen king roman them korku filmi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.