Stephen Hawking kimdir, ne zaman öldü? Ünlü fizikçi hangi teorilere imza attı?

1942 yılının Ocak gününde dünyaya gelen İngiliz Profesör Stephen Hawking 21 yaşında yakalandığı ALS hastalığı nedeniyle hayatının önemli bir kısmını sandalye üzerinde geçirmiştir. 1985 yılından ölümüne kadar kendisi için özel geliştirilmiş bir yazılımla hayata tutunan Hawking yaşamı boyunca birçok makale ve kitap yazarak bilim dünyasına yön veren isimlerden olmuştur.

Stephen Hawking kimdir, ne zaman ve kaç yaşında ölmüştür? Dünyaca ünlü İngilis Fizik Profesörü Stephen Hawking'in uzmanlık alanı evreni yöneten temel yasalar. einstein teorilerini de kapsayan Kuantum mekaniği, evrenin kökeni ve kara deliklerdir.

Stephen Hawking Kimdir, Kaç Yaşında Öldü?

Yüzlerce bilimsel makaleye imza atan ünlü fizikçi birçok kitap da yazmıştır. Özellikle Gençlere Tavsiyeler adlı kitabında geleceğe yön verecek gençlere şu sözlerle tavsiyede bulunmuştur:

"Ayaklarınıza değil, yıldızlara bakmayı unutmayın. Gördüğünüz şeylerin mantığını anlamaya çalışın ve evrenin var olmasının neyin sağladığını merak edin. Meraklı olun ve hayat ne kadar zor görünürse görünsün mutlaka yapabileceğiniz, başarabileceğiniz şeyler vardır. Sadece pes etmeyin. Hayal gücünüzü serbest bırakın. Geleceği şekillendirin."

Stephen Hawking - Beyazperde.com

Hangi Teorilere İmza Attı?

Ünlü fizik profesörü Stephen Hawking kendisiyle aynı adı taşıyan Hawking Radyasyonu ile ün kazanmıştır. Teoriye göre, "sanal parçacık denen bir olay vardır. çok kısa bir süre için ortaya çıkan parçacık ve anti parçacık yine çok kısa bir süre içinde birbirini yok eder, bu yüzden gerçekliğin bir parçası sayılmazlar.

Stephen Hawking ölümünden önce Trump hakkında uyarmış - 16.10.2018, Sputnik  Türkiye

kara delik ise negatif yüklü parçacığı kendine çekerken pozitif yüklü parçacık kaçar. kara delik negatif yüklü parçacık yüzünden enerji kaybeder ve dışarıda kalan pozitif parçacık bu enerjiyi uzaklaştırır."

Buna da "Hawking Radyasyonu" denir.

Stephen Hawking Ne Zaman Öldü?

21 yaşından ölümüne kadar ALS hastalığı ile yaşayan Stephen Hawking 2018 yılının Mart ayında hayatını kaybetmiştir.

 

 

Stephen Hawking kimdir, ne zaman öldü? Ünlü fizikçi hangi teorilere imza attı? ile ilgili etiketler Stephen Hawking stephen hawking kimdir stephen hawking ne zaman öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.