Steinmeier skandal çağrıya böyle kulak tıkadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün "Can" uçağı ile ABD'den Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Resmi program ise bugün başlıyordu. Almanya'nın tabloit gazetelerinden Bild bugün provokatif "Davet iptal edilsin" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Ancak Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier bu skandal başlığa itibar etmeyerek, Başkan Erdoğan'ı az önce resmi törenle karşılayarak davet programını başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Türkiye-Almanya ilişkilerinde kuşkusuz yakın tarihtekiler içinde en kritik olanı...

İki ülke arasında son yıllarda yaşanan gerginliklerin sona ermesi bakımından da başlangıç noktası olması beklentisi hakim.

Ancak, bu yakınlaşma Almanya'da FETÖ ile yakın işbirliği yapan bazı medya kuruluşları tarafından provoke edilmeye çalışılıyor.

Bu basın kuruluşlarından Türkiye karşıtı haberleri ile dikkat çeken Bild, bugün yine provokatif bir manşetle okuyucularının karşısına çıktı. 

Erdoğan‘ın ziyaretini manşetine taşıyan Bild, 'Erdoğan islamcı işaretle Almanya‘yla alay etti' başlığını kullandı. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'a çağrıda bulunup "Erdoğan onuruna verilecek daveti iptal edin“ yazdı.

‘KIŞKIRTICILIK YAPIYOR’

Yazının devamı tam sayfa olarak 2. sayfada yer aldı. Üst başlıkta Erdoğan‘ın Müslüman Kardeşler selamı verdiği öne sürülürken, başlıkta ise ‘Bizim Steinmeier işte bu islamcıyı ağırlıyor’ ifadeleri kullanıldı.

Steinmeier skandal çağrıya böyle kulak tıkadı!
Yazıda ise, Erdoğan‘ın daha Berlin‘e ayak basar basmaz bu şekildeki bir selamla kışkırtıcılık yaptığı öne sürüldü.

Bild şöyle devam etti:
“Bu tam anlamıyla bir provokasyon. Batı değerlerine ve demokrasiye karşı bir eylem. Bugün Erdoğan en yüksek seviyede ağırlanacak. Oysa o ülkesinde insan haklarını ayaklar altına alıyor.“

Steinmeier skandal çağrıya böyle kulak tıkadı! - Resim : 2
Bild, provokatif haberinde skandal bir talepte bulunarak Steinmeier‘dan davetin iptalini istedi.

‘ZİYAFETE GEREK YOK’

Christian Stenzel isimli köşe yazarı da, Cumhurbaşkanı Steinmeier’a, davetin iptal edilmesi çağrısı yaptı ve, “Erdoğan‘ın ülkemize ayak basar basmaz Müslüman Kardeşler’in işaretini vermesi, bizim değerlerimizden ne kadar nefret ettiğini en net şekilde göstermiştir. Türk insani en iyi geleceği hak ediyor. İki ülke birbirine daha çok yakınlaşmalı. Ancak başkalarının özgürlüğünü ayaklar altına alanlar için böyle bir onur ziyafetine gerek yoktur“ diye yazdı.

ALMAN CUMHURBAŞKANI RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Bu skandal çağrılar, provokatif manşetlere rağmen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı'nda askeri tören ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan askeri tören öncesi Frank Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender tarafından Bellevue Sarayı'nın kapısında karşılandı.

Steinmeier skandal çağrıya böyle kulak tıkadı! - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra burada ''özel defteri'' imzaladı.

İki cumhurbaşkanı milli marşların okunmasının ardından askeri tören kıtasını selamladı.

Erdoğan ve Steinmeier törenin ardından basına kapalı görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmeden sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek.

Steinmeier skandal çağrıya böyle kulak tıkadı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan steinmeier Bellevue Sarayı askeri tören Bild Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.