Stefanos Tsitsipas'tan Rafael Nadal karşısında müthiş geri dönüş

Avustralya Açık'ta tek erkek yarı final eşleşmeleri belli oldu. Aslan Karatsev-Novak Djokovic eşleşmesinin ardından Daniil Medvedev'in rakibi de Stefano Tsitsipas oldu. Yunan raket, 2-0 geriye düştüğü maçta Rafael Nadal'ı 3-2'yle geçerek tarih yazdı.

Stefanos Tsitsipas, Avustralya Açık 2021'de tarihin en büyük geri dönüşlerinden birine imza attı. 22 yaşındaki Yunan raket, yaşayan efsane Rafael Nadal karşısında setlerde 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Nadal, bir Grand Slam turnuvasında 2-0 öne geçtiği bir maçtan 2. kez mağlup ayrıldı. Bu zor görevi ilk başaran tenisçi İtalyan Fabio Fognini olmuştu.

Bu turnuvayı en son 2009'da kazanan ve bu yıl Melbourne'e iddialı gelen İspanyol raket Rafael Nadal, dünya 6 numarası Tsitsipas karşısında ilk seti 3-6, 2'nci seti ise 2-6 kazandı. Herkes Nadal'ın rahat bir şekilde yarı finale çıkacağını düşünüyordu ki Yunan tenisçi 3. sette vites yükseltti. Tie-break oynanan setten 7-6 galip ayrılan Tsitsipas 4. seti 6-4, son seti de 7-5 kazanarak tarihi bir geri dönüşe imza attı. Dünya 2 numarası Nadal son sette 3 kez maç puanı çevirse de bu geri dönüşün tamamlanmasına engel olamadı.

Maçın ardından duygulasını dile getiren Stefanos Tsitsipas, "Son sete girilirken hayatımın oyununu oynamam gerektiğini düşündüm. Bunu Nadal'a karşı başarabilmek, yaptığınız şeyi daha da inanılmaz kılıyor" ifadelerini kullandı. Tsitsipas'ın yarı finaldeki rakibi Rus raket Daniil Medvedev olacak.

Tsitsipas yarı finale gelene kadar sırasıyla Gilles Simon, Thanasis Kokkinakis, Mikael Ymer, Matteo Berrettini (maça çıkmadı) ve Rafael Nadal'ı eledi.

Stefanos Tsitsipas'tan Rafael Nadal karşısında müthiş geri dönüş

RUS RULETİNDEN MEDVEDEV ÇIKTI

Avustralya Açık 2021'de günün ilk çeyrek final mücadelesinde iki Rus raket kozlarını paylaştı. Dünya 8 numarası Andrey Rublev'i 7-5, 6-3 ve 6-2'lik setlerle geçen 8 numara Daniil Medvedev, yarı finale yükseldi. 25 yaşındaki raket yarı finale gelene kadar sırasıyla Vasek Pospisil, Roberto Baena-Carballes, Filip Krajinovi, MacKenzie McDonald ve Andrey Rublev'i sa dışı bıraktı. 

Stefanos Tsitsipas'tan Rafael Nadal karşısında müthiş geri dönüş ile ilgili etiketler Rafael Nadal Tenis avustralya açık Stefanos Tsitsipas
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.