Stefanos Tsitsipas finalden 5 dakika önce ölüm haberini aldı, yine de Djokovic'e meydan okudu

Roland Garros finalinde Novak Djokovic'e 2-0'dan şampiyonluğu kaybeden Yunan raket Stefanos Tsitsipas'ın maçtan 5 dakika önce büyükannesinin ölüm haberini aldığını ortaya çıktı. 22 yaşındaki tenisçi, Instagram hesabından duygusal bir paylaşım yaptı.

Roland Garros tek erkekler finalinde zafer Novak Djokovic'in oldu. Sırp raket kariyerinde 2. kez Fransa Açık şampiyonu olurken, Grand Slam sayısını da 19'a yükseltti. Dünya 1 numarası Nole finalde Yunanistan'dan çıkan genç yetenek Stefanos Tsitsipas'ı 0-2'den gelip 3-2 mağlup etti. Maçtan sonra Tsitsipas'ın yaptığı Instagram paylaşımı, yürek burktu...

Artık "büyük oyuncular" arasında yer alan ve geçen sezon yarı finalde kaybettiği Djokovic'le bu kez finalde karşılaşan, ancak 2-0 öne geçtiği finalde ilk Grand Slam şampiyonluğunu kaçıran 22 yaşındaki Tsitsipas, maçtan 5 dakika önce büyükannesinin ölüm haberini aldığını ve maça  bu haberle çıktığını açıkladı.

FİNALİ SADECE ONA ADIYORUM

Dünya 4 numarası, şunları söyledi: "Hayat, kazanmak ya da kaybetmek değildir; ister yalnız ister yalnız, her anın tadını çıkarmakla ilgilidir. Sefalet ve sefillik olmadan anlamlı bir hayat yaşamak... Kupalar kazanmak ve galibiyetleri kutlamak önemli bir şeydir ama her şey değildir. Mücadeleye çıkmadan 5 dakika önce, çok sevdiğim büyükannem hayatla verdiği savaşı kaybetti. Hayata olan inancı, iyi şeyler verme ve yapma isteği, şimdiye kadar hiçbir insanda görmediğim şekildeydi. Bu dünyada onun gibi insanların daha fazla olması önemli çünkü onun gibi insanlar seni hayata döndürüyor, hayal kurduruyorlar. Şunu söylemek isterim ki, hangi gün ya da durum ne olursa olsun bu finali sadece ve sadece ona adıyorum. Babamı büyüttüğü için teşekkür ederim. O olmasaydı, bu mümkün olmazdı..." 

 Stefanos Tsitsipas finalden 5 dakika önce ölüm haberini aldı, yine de Djokovic'e meydan okudu

FEDERER VE NADAL'IN REKORUNA ORTAK OLMAYA YAKLAŞTI

Kariyerinin 19. grand slam şampiyonluğuna ulaşan Djokovic, 20'şer grand slam şampiyonluğu ile tek erkeklerde rekora ortak olan rakipleri İsviçreli Roger Federer ile İspanyol Rafael Nadal'a bir adım daha yaklaştı.

Fransa Açık'ta yaşadığı 13 şampiyonlukla turnuvanın  en başarılı oyuncusu konumundaki Nadal'ı yenerek finale kalan Sırp tenisçi, 2016'nın ardından turnuvadaki 2. zaferine ulaştı.

Kariyerinin ilk grand slam finaline çıkan 22 yaşındaki Stefanos Tsitsipas ise bu turnuvada zirveye çıkacak ilk Yunan tenisçi olma fırsatını değerlendiremedi. Yunan raket bu sezon toprak kortta Monte Carlo Masters'ı kazanarak kariyerinin en büyük zaferini yaşadı.

Dubai finalinde Djokovic'e kaybeden Tsitsipas, Lyon, Barcelona ve Acapulco'da final oynayıp toprak kort turnuvası olan Lyon'u kazanmayı başardı. Djokovic-Tsitsipas arasındaki son 6 maçın 5'ini Sırp raket kazandı.

 
Stefanos Tsitsipas finalden 5 dakika önce ölüm haberini aldı, yine de Djokovic'e meydan okudu ile ilgili etiketler Stefanos Tsitsipas novak djokovic roland garros
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.