Steam'den kullanıcıları sevindirecek hamle: İndirim kuralları değişti

Oyun severlerin en çok kullandığı dijital mağazalardan biri olan Steam'den yeni bir hamle geldi. Kullancıların son dönemde en çok şikayet ettiği konulardan biri olan 'indirim kurnazlığına' karşı Steam yeni kuralları açıkladı. 28 Mart'tan başlayarak devreye girecek kurallara göre yayıncılar yüzde 10'dan daha düşük indirim yapamayacak.

Popüler oyun mağazası Steam düzenli aralıklarla oyunlarda indirim yaparak bütçesi az olan oyuncuları sevindiriyor. Steam Deck adlı cihazıyla el konsolu pazarına hızlı giriş yapan Valve, platformda genellikle kış veya bahar indirimi adı altında kampanyalar yapıyor. Ayrıca çeşitli özel günlerde de indirimler gerçekleştiriyor.

Steam platformunda kullanıcıların çok şikayet ettiği bir sorun var. Bazı geliştiriciler ve yayıncılar, Steam’de kendilerini daha fazla öne çıkarmak için yüzde 1-2’lik küçük indirimler yapıyorlar. Bu durum diğer oyunların ve indirimlerin öne çıkmasını engellerken, Valve mağazada hile yapılmasına göz yumduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu.

İNDİRİM KURALLARI DEĞİŞTİ

Valve, Steam indirimleri politikasında önemli değişiklikler yaptı. 28 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme gereği, artık platformda oyun indirimi yüzde 10’dan başlamak zorunda olacak. Ayrıca Steam’deki indirimler arası bekleme süresi 6 hafta yerine 28 gün olarak değişecek.

Yani geliştiriciler ve yayıncılar, bir oyundaki indirim sona erdikten sonra tekrar indirim uygulamak için en az 28 gün bekleyecekler. İndirim bekleme süresi Steam’deki bütün promosyon ve indirim türleri için geçerli olacak. Ay Takvimi Yeni Yılı İndirimi, Yaz İndirimi, Sonbahar İndirimi ve Kış İndirimi dönemleri ise bu kuraldan muaf.

28 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni Steam indirim kuralları şunlar

Çıkışta ürününüzü indirime sokabilirsiniz fakat çıkış indirimi bittikten sonra 28 gün boyunca bir daha indirime sokamazsınız.

Herhangi bir para birimindeki bir fiyat artışından sonra 28 gün boyunca ürününüz için indirim sunamazsınız.

Steam genelinde yapılan dönemsel etkinlikler dışında bir indirim bittikten sonra 28 gün boyunca bir daha ürününüzü indirime sokamazsınız.

Ürününüz çıktıktan sonraki 28 gün boyunca veya çıkış indiriminizin bittiği günden sonraki 28 gün boyunca ya da herhangi bir para biriminde fiyat artışı yaptıktan sonraki 28 gün boyunca ürününüzü dönemsel indirim etkinliklerinde indirime sokamazsınız.

Devam eden bir promosyon esnasında, ya da gelecekte yapılması programlanmış olan bir promosyonda fiyatınızı değiştiremezsiniz.

Ürününüzü %90’dan yüksek veya %10’dan düşük bir indirime sokamazsınız.

Özel indirimler iki haftadan uzun, 1 günden kısa olamaz.

Valve, SSS sayfasında yaptığı açıklamada yeni indirim bekleme süresinin öne çıkan indirimler için de geçerli olacağını söyledi. Şirket, “İndirim bekleme süresi Günün Fırsatı, Hafta Ortası Çılgınlığı, Hafta Sonu Fırsatları, Hafta Boyu Fırsatları, yayıncı hafta sonları ve diğer tüm özel indirimler için geçerlidir.” ifadelerini kullandı.

 

Steam'den kullanıcıları sevindirecek hamle: İndirim kuralları değişti ile ilgili etiketler İndirim steam değişiklik indirim kuralı indirim oranı indirim süresi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.