İşte Steam'in en çok satılan 10 oyunu!

Steam'in en çok satılan 10 oyunu... Dünyadaki en büyük oyun platformlarından biri olan Steam'de bir birinden güzel 10 oyun listelere girdi. Peki Steam'de en çok satan oyun hangisi, ilk 10'da hangi oyunlar var? Tüm detaylar haberimizde...

Steam'in en çok satılan 10 oyunu... Oyuncuların 1 numaralı platformu Steam'de en çok satan 10 oyun belli oldu. Steam bu oyunlarla diğer plaformlar arasındaki en zorlu rakip olduğu kanıtladı.Peki Steam'de en çok satan oyun hangisi, ilk 10'da hangi oyunlar var? İşte tüm detayar...

İşte Steam'in en çok satılan 10 oyunu!

Steam'in en çok satan 10 oyunu nedir? PUBG ilk sırayı kimseye kaptırmadı. İşte Steam'in en çok satan 10 oyunu...

AÇIKLANAN LİSTEDE İLK 10 SIRADA YER ALAN OYUNLAR ŞÖYLE:

1) PlayerUnknown's Battleground (PUBG)

2) Rocket League

3) Dota 2

4) Far Cry 5

5) Kingdom Come Deliverance

6) Counter Strike Global Offensive (CS:GO)

7) Warframe

8) Civilization VI

9) Rainbow Six Siege

10) Grand Theft Auto V

STEAM NEDİR VE NASIL OYUN SATIN ALINIR?

Çıkışından bu yana artık neredeyse 15 yıl geçecek olan uygulama için günümüzde onlarca yeni ödeme yöntemi bulunuyor. Kutulu oyunların artık iyice hobiye dönüştüğü günümüzde dijital marketler hayli popüler durumda. Eh, Valve’ın en büyük projesi de bu platformlar arasında en popüler olanı.

Bu şekilde satın aldığınız oyunun, herhangi bir fiziksel detayı elinizde bulunmuyor. Özellikle medya içeriklerini evlerinde koleksiyon yapmayı sevenlerin tercih etmediği bu satın almanın avantajları da bulunuyor.

STEAM İLE DAHA UYGUN FİYATLAR

Kutulu oyunlardan daha uygun fiyatlara sahip olan dijital oyunlar, çeşitli indirimleri takip ederek, çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. 2014 yılına kadar dolar üzerinden alışveriş yaptığımız platform, 22 Ekim 2014‘te ilk kez Türk Lirası’na geçti. Üstelik birçok yayıncı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda dolar kuru 1.5 TL’ye sabitlendi. Bu sayede oyunları iyice uygun fiyatlarla almanın önü açılmış oldu.

Yine de uyarmakta fayda var; Ubisoft, Take-Two gibi bazı dağıtıcılar yerel distribütöre bağlı olduğu için Steam fiyatları hayli farklı görünecektir.

ÇOKLU PLATFORM DESTEĞİ

Steam indir seçeneği ile birlikte masaüstü uygulaması kolayca tarayıcı üzerinden indirilebiliyor. Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip. Böylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformları destekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz. Üstelik son yıllarda Mac tarafında inanılmaz bir oyun desteği sağlandı. MacBook ve iMac’ler için yakında gelmesi beklenen harici ekran kartı desteği ile birlikte çok daha iyi grafikler görebiliyoruz.

STEAM ÜZERİNDEN NASIL OYUN SATIN ALINIR?

Eskiden oyun satın almak için tek yok Steam Mağazası’ydı. Elbette yıllar geçtikçe hem ödeme yöntemleri kapsamında, hem de Steam altyapısında hayli değişim yaşandı. Artık oyun satın almak için mağaza dışında birçok seçeneğimiz bulunuyor.

Steam nedir diye soranların başka bir eğildiği konu da satın alımlar. İnternet üzerinde satış sitelerinde Steam key’leri kolayca bulunabiliyor ve dışarıdan da satın alınabiliyor. Normal mağaza üzerinden satın alınan oyunlar anında Kütüphane’ye eklenirken, bunun dışında alınan anahtarları hesabımız üzerinden elle girmemiz gerekiyor.

Bunu yapmak da çok kolay. Üst menü üzeride bulunan Oyunlar sekmesinden Ürün Etkinleştir seçeneğini kullanarak kolayca oyunları arşivinize ekleyebiliyorsunuz.

Bunun dışında kullanıcıların en sevdiği oyun alma şekliyse, yılın belli dönemlerinde aktif olan indirim zamanları. Steam İndirimleri başlığı altında, özellikle Steam Yaz İndirimleri oldukça popüler konumda. Haziran ayının başında başlayan Yaz İndirimleri oyuncular için tam bir festival havası estiriyor.

PUBG SANHOK HARİTASI

Güneydoğu Asya’dan esinlenilen 4x4 kilometrelik yeni Sanhok haritası ile dikkat çeken PUBG sonunda Sanhok'u oyunculara sundu. Sanhok, oyuncuların deneyerek geri bildirimde bulunduğu test sürecinden sonra, PC platformunda oyuncular ile buluştu. PUBG, Sanhok haritası için Güneydoğu Asya’nın kıyılarındaki farklı adalar, dev su yolları, gizli yeraltı mağaraları ile farklı yapı ve köylerden ilham alarak, oyuncuların savaşmalarını ve hayatta kalmalarını sağlamak için mekan çeşitliliği sunmayı hedefliyor.

Boyutunun 12 GB olduğu belirtilen Sanhok’un tam sürümünün yanında, PC platformundaki PUBG oyuncuları ayrıca Event Pass: Sanhok ile oyun içi eşyalar kazanabilecek. Event Pass: Sanhok’a özel kıyafetlere ve silah kılıflarına erişebilmek için oyuncuların çeşitli görevleri tamamlamaları ve oyundaki belirli aşamaları geçmeleri gerekiyor. Bütün oyuncuların katılabildiği Event Pass: Sanhok görevleri, sadece PUBG oyununu oynayarak ödüller kazandırıyor.

İşte Steam'in en çok satılan 10 oyunu! ile ilgili etiketler PUBG steam Dota 2 CS:GO
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.