Steam yaz indirimleri nedir? İşte 20 TL altındaki oyunlar...

Valve'ın oyun dağıtım platformu Steam'de meşhur yaz indirimi son hızıyla sürüyor. Yüzde 85'lere varan indirim oranları oyun severlerin yüzünü güldürürken, "Galaksilerarası Yaz İndirimi" önümüzdeki haftanın sonuna kadar devam edecek. Steam yaz indirimleri nedir? Oyun ücretleri ne kadar? 20 TL altındaki oyunlar hangileri? İşte oyun tutkunlarının rüyalarını süsleyen indirim günlerinin detayları...

Valve'ın aksiyon oyunlarından bağımsız yapımcı oyunlarına kadar binlerce oyuna ev sahipliği yapan platformu Steam'in geleneksel yaz indirimi bu yıl "Galaksilerarası Yaz İndirimi" adıyla başladı. Yüzde 85'lere varan özel indirim günlerinde sadece eski oyunlar değil, gündemdeki yerini koruyan yeni oyunlarda da önemli ölçüde indirime gidiliyor. Steam yaz indirimleri nedir? Oyun ücretleri ne kadar? 20 TL altındaki oyunlar hangileri? Oyun severlerin iple çektiği bu özel dönemle ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Steam yaz indirimleri nedir?  İşte 20 TL altındaki oyunlar...

STEAM YAZ İNDİRİMLERİ
Steam, yılın belli dönemlerinde mağazasındaki oyunları, büyük orandaki indirimlerle oyun severlerle buluşturmaktadır. Her yıl Haziran ayının sonlarına doğru başlayan Steam yaz indirimleri bu yıl 21 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Bu yıl "Galaksilerarası İndirim Günleri" adıyla başlatılan yaz indirim döneminde oyuncular için "İndirim Canavarları Duldrumzlarla Savaş" oyunu ve hediye kartı etkinliklerini de evreye sokan Steam'e buradan ulaşabilirsiniz.

Steam yaz indirimleri nedir?  İşte 20 TL altındaki oyunlar... - Resim : 2

20 TL VE ALTINDAKİ OYUNLAR
Rocket League - yüzde 50 indirimli - 15,50 TL
Portal Knights - yüzde 40 indirimli - 18,60 TL
The Long Dark - yüzde 75 indirimli - 12,50 TL
Age of Empires III: Complete Collection - yüzde 75 indirimli - 14,75 TL
Don't Starve Together - yüzde 50 indirimli - 12 TL
Dying Light: The Following – yüzde 66 indirimli – 13.26 TL
Just Cause 3 - yüzda 85 indirimli - 6,75 TL
Darkest Dungeon – yüzde 70 indirimli – 11.70 TL
Total War: ATTILA - yüzde 75 indirimli - 20 TL
SPpintires - yüzde 40 indirimli - 15 TL
Sleeping Dogs: Definitive Edition - yüzde 85 indirimli - 13,35 TL
Space Engineers - yüzde 50 indirimli - 19,50 TL
Everspace – yüzde 67 indirimli – 16.17 TL
Crazy Machines 3 - yüzde 60 indirimli - 8 TL
Devil May Cry 4 Special Edition - yüzde 60 indirimli 20 TL

DİĞER OYUNLAR
Hellblade - Senua's Sacrifice - yüzde 40 indirimli - 29,40 TL
Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands - yüzde 67 indirimli - 68,97 TL
Ni no Kuni™ II: Revenant Kingdom – yüzde 40 indirimli – 107,40 TL
Fallout 4 – yüzde 50 indirimli – 66.50 TL
Fallout 4: Game of the Year Edition – yüzde 50 indirimli – 133 TL
Desolate – yüzde 30 indirimli – 21.70 TL
The Witcher 3 – yüzde 60 indirimli – 29.99TL
ARK: Survival Evolved – yüzde 67 indirimli – 29.37 TL
Frostpunk – yüzde 15 indirimli – 42.50 TL
Abandon Ship – yüzde 20 indirimli – 25.60 TL

STEAM NEDİR?
Çıkışından bu yana artık neredeyse 15 yıl geçecek olan uygulama için günümüzde onlarca yeni ödeme yöntemi bulunuyor. Kutulu oyunların artık iyice hobiye dönüştüğü günümüzde dijital marketler hayli popüler durumda. Eh, Valve’ın en büyük projesi de bu platformlar arasında en popüler olanı.

Bu şekilde satın aldığınız oyunun, herhangi bir fiziksel detayı elinizde bulunmuyor. Özellikle medya içeriklerini evlerinde koleksiyon yapmayı sevenlerin tercih etmediği bu satın almanın avantajları da bulunuyor.

ÇOKLU PLATFORM DESTEĞİ
Steam indir seçeneği ile birlikte masaüstü uygulaması kolayca tarayıcı üzerinden indirilebiliyor. Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip. Böylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformları destekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz. Üstelik son yıllarda Mac tarafında inanılmaz bir oyun desteği sağlandı. MacBook ve iMac’ler için yakında gelmesi beklenen harici ekran kartı desteği ile birlikte çok daha iyi grafikler görebiliyoruz.

STEAM ÜZERİNDEN NASIL OYUN SATIN ALINIR?
Eskiden oyun satın almak için tek yok Steam Mağazası’ydı. Elbette yıllar geçtikçe hem ödeme yöntemleri kapsamında, hem de Steam altyapısında hayli değişim yaşandı. Artık oyun satın almak için mağaza dışında birçok seçeneğimiz bulunuyor.

Steam nedir diye soranların başka bir eğildiği konu da satın alımlar. İnternet üzerinde satış sitelerinde Steam key’leri kolayca bulunabiliyor ve dışarıdan da satın alınabiliyor. Normal mağaza üzerinden satın alınan oyunlar anında Kütüphane’ye eklenirken, bunun dışında alınan anahtarları hesabımız üzerinden elle girmemiz gerekiyor.

Bunu yapmak da çok kolay. Üst menü üzeride bulunan Oyunlar sekmesinden Ürün Etkinleştir seçeneğini kullanarak kolayca oyunları arşivinize ekleyebiliyorsunuz.

Bunun dışında kullanıcıların en sevdiği oyun alma şekliyse, yılın belli dönemlerinde aktif olan indirim zamanları. Steam İndirimleri başlığı altında, özellikle Steam Yaz İndirimleri oldukça popüler konumda. Haziran ayının başında başlayan Yaz İndirimleri oyuncular için tam bir festival havası estiriyor.

STEAM AİLE PAYLAŞIMI NEDİR?
Mesela Half Life 2’nin Mac desteği de bulunuyor. Taşınabilir bilgisayarınızda Half Life 2’yi oynayıp, aynı şekilde Windows tabanlı bilgisayarınızda da aynı oyunu kurabiliyorsunuz. Ayrıca bulut desteği sayesinde, her oyundaki kayıtlarınız, aynı şekilde diğer bilgisayara da aktarılıyor ve oyuna kaldığınız yerde devam edebiliyorsunuz.

Farklı PC’lerden bahsetmişken Steam Aile Paylaşımı’na da göz atmak gerekiyor. Bu sistem sayesinde yakınlarınızla ortak bir hesaba sahip olabiliyorsunuz. Valve’ın oyun platformu 10 aygıta kadar, tam 5 hesabı destekleyebiliyor. Aile Paylaşımı’na açılan hesaba eklenen diğer 5 farklı hesap ana hesabın oyunlarından yararlanabiliyor ve farklı aygıtlardan oyun oturumlarına katılabiliyor.

STEAM GİRİŞİ NASIL SAĞLANIR VE KORUMAYA ALINIR?
Uygulama hesapları ciddi bir koruma altyapısına sahiptir. Steam Guard ile korunan hesaplarınız ikili bir koruma sistemi ile güvende tutuluyor. Bu sistem sayesinde sadece hesap adı ve şifre girmeniz yeterli değil. Aynı zamanda hesabın bağlı olduğu e-posta hesabına güvenlik kodu gönderiliyor. Bu güvenlik kodunu girmeden uygulamaya ulaşamıyorsunuz.

E-posta güvenliği bir seçenek. Diğer bir koruma seçeneği ise mobil uygulama için iOS ve Android tarafında sağlanıyor. Bu uygulama içerisinde yer alan Guard seçeneği ile 30 saniyede bir yeni bir giriş kodu üretiliyor. Bu kodu girerek ilgili hesaba ulaşabiliyorsunuz.

Ülkemizde fiber internet bile alsak, Adil Kullanım Kotası adı altında değişik bir kota sistemi uygulanıyor. Bu yüzden indirdiğiniz her oyunu, yeni bir sisteme taşırken indirmek yerine, yedekleyip aktarım yapmanızı öneriyoruz.

Bunun için yapmanız gereken şey yine çok basit düşünülmüş. Harici bir veri depolama cihazını PC’nize bağladıktan sonra, yine üst menüden Steam sekmesine, ardından da Oyunları Yedekle ve Geri Yükle seçeneğine tıklıyoruz. Burada cihazımızda bulunana oyunları seçip, ilgili depolama alanına yüklememiz gerekiyor.

Depolama işlemi tamamlandıktan sonraysa, başka bir cihazda yine aynı bölümden, bu kez Geri Yükleme seçeneğini seçerek oyunları indirmeye gerek olmadan kurabiliyoruz.AKK’den kurtulmak için yapılabilecek bir başka etkili yöntem ise indirmeleri zamanlamak. Bu sayede indirme ve güncellemelerinizi AKK dışındaki saatlere kurabilir, böylece kota sorunundan etkilenmezsiniz.

Steam yaz indirimleri nedir? İşte 20 TL altındaki oyunlar... ile ilgili etiketler steam yaz indirimleri oyun ücretleri 20 tl altı oyunlar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.