Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Yüzde kaç?

Oyuncuların Steam yaz indirimi tarihini bekliyorlar. Heyecanla beklenen Steam yaz indirimi tarihi belli oldu. Tarihin belli olmasıyla birlikte oyuncuların ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Peki Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Hangi tarihte? Ne kadar indirim var? Detaylar haberimizde...

Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Oyuncular Steam indirimlerini büyük bir heyecan içersinde bekliyorlar.Büyük indirimlerin olacağı kampanya içerisinde birçok oyunun yer alacağı düşünülüyor.Peki Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Hangi tarihte? Ne kadar indirim var? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Yüzde kaç?


Hürriyet'in haberine göre;Büyük indirimlerin yer alacağı tarihler, Valve tarafından hiçbir zaman resmi olarak açıklanmıyor. Ancak bazı iyi kaynaklar, indirim zamanlarını çok iyi bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Devasa Steam veritabanındaki oyunlarda yapılan değişiklikleri izleyen bir Twitter hesabı olan Steam Database, Summer Sale’in(Yaz İndirimi) bu yıl 21 Haziran’da başlayacağını aktardı. Hesap tarafından indirimin bitiş tarihi açıklanmadı ancak tahmin etmek için geçen yılki indirim zamanına bakabiliriz.

2017 yaz indirimleri ise 22 Haziran - 5 Temmuz arasında oldu, yani 13 gün sürdü. Bu durum, bu yılki etkinliğin de 4 Temmuz'da sona erebileceğini gösteriyor.

STEAM OYUNLARI TELEFONDA OYNANABİLECEK

Valve, Steam platformu için iki yeni uygulama duyurdu. Steam Link, aslında kulaklara uzak gelmeyen bir isim. Valve, daha öncesinde Steam Link adını verdiği bir cihaz vasıtasıyla bilgisayarınızın gücünü kullanarak, oyunlarınızı evinizin herhangi bir köşesindeki televizyona aktarmanızı ve oradan oynamanızı sağlıyordu.

Yine aynı teknolojiyi kullanarak Valve, bu sefer bu özelliği mobil platformlara taşıyor. 21 Mayıs haftasında çıkması planlanan uygulama ile birlikte iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üzerinden Steam oyunlarınızı akıllı telefonunuz aracılığı ile oynama imkanına sahip olacaksınız.


Lakin bu işlem için tabii ki ilgili oyunları kaldıran bir bilgisayarın evinizde bulunması gerektiğini belirtelim. Bilgisayarınızı 5 GHz destekli bir Wi-Fi ağına veya Ethernet kablosu aracılığı ile modeminize kablolu bağlamak ise tek gereksinim.

Oyunları oynayabilmek için şimdilik Steam Controller ve MFI destekli kontrolörler destekleniyor.

Valve’ın duyurduğu ikinci uygulama ise, pekte bizim ülkemize en azından şimdilik hitap etmeyen Steam Video uygulaması.

shiftdelete'in haberine göre bu uygulama vasıtasıyla kullanıcılar Steam’de yer alan yüzlerce film ve tv şovunu mobil cihazları üzerinden izleyebilecekler.

STEAM

Valve Corporation tarafından geliştirilen, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan platformdur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi, yazılım, video ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara doğrudan çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan sistem tepsisi/sistem çekmecesi (system tray) ve görev çubuğundaki pozisyonu ile benzerlerinden ayrılır.

Mayıs 2016'dan itibaren 10 binden fazla oyun ve 125 milyon aktif kullanıcısı vardır. 2017 yılında günlük ortalama 33 milyon, aylık ise 67 milyon aktif oyuncu sayısı görmüştür.

Steam Mağazası 3 Ağustos 2017 itibarıyla 16574 oyun, 12154 indirilebilir içerik (DLC), 12154 oyunun deneme sürümü (demo) sürümü, 476 yazılım ve 588 video yayınına ev sahipliği yapmaktadır. 16 Haziran 2015'ten itibaren Steam Mağazası'nda Türk Lirası ile alışveriş yapabilme imkanı sunulmuştur.

Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Yüzde kaç? ile ilgili etiketler İndirim Steam oyun ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.