Steam Deck için beklenen haber geldi: Uyumlu oyunlar açıklandı! 

Valve’ın yaptığı Steam Deck cihazına Microsoft’tan destek geldiği açıklandı. Şirket, Steam Deck için sekiz oyunu onayladı ve altı oyunu oynanabilir olarak işaretledi. Açıklamaya göre çoğu Xbox Game Studios oyunu Steam Deck’te çalışacak. Fakat Microsoft Gears 5, Halo Infinite ve Microsoft Flight Simulator X gibi köklü oyunlar Steam Deck’te olmayacak.  

Microsoft, Valve’ın Steam Deck cihazı için verdiği destekle ilgili bir açıklama yayınladı. Bu açıklamaya göre çoğu Xbox Game Studios oyunu Steam Deck’te çalışacak. Ancak Microsoft Gears 5, Halo: The Master Chief Collection, Halo Infinite ve Microsoft Flight Simulator X’in Steam Deck destekleri bulunmuyor. Hile önleme sistemleri nedeniyle bu oyunlar Steam Deck’te çalışmıyor ve gelecekte desteklenip desteklenmeyecekleri de belli değil. Bazı Microsoft oyunları şu anda yalnızca oynanabilir listede olsalar da, yakında “onaylandı” statüsüne terfi edebilirler.

Steam Deck için beklenen haber geldi: Uyumlu oyunlar açıklandı! 

 

Microsoft’un listesi, yalnızca şu anda Steam’de bulunan Xbox Game Studios oyunlarını kapsıyor. Ancak Xbox Game Pass oyunlarına erişmek için artık. Valve, Windows sürücülerini de yayınladı ve kullanıcılar artık Windows’u Steam Deck’e yükleyebiliyor olacak. 

ONAYLANANLAR

Deathloop 

Psychonauts 2 

Hellblade: Senua’s Sacrifice 

The Evil Within 

Fallout Shelter 

Prey 

Battletoads 

Max: The Curse of Brotherhood 

OYNANILABİLİR

Sea of Thieves 

Fallout 4 

Forza Horizon 5 

Forza Horizon 4 

Quantum Break 

State of Decay: YOSE 

DESTEKLENMİYOR 

Gears 5 

Halo: The Master Chief Collection 

Halo Infinite 

Microsoft Flight Simulator X 

 

Steam Deck için beklenen haber geldi: Uyumlu oyunlar açıklandı!  ile ilgili etiketler Steam Deck Microsoft
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.