Starlink uyduları Türkiye'nin üzerinden geçecek

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk'un sahip olduğu SpaceX isimli uzay taşımacılığı şirketi, Dünya etrafına alçak bir yörüngede gezen ve internet hizmeti sağlamakla görevli olan 'Starlink' ismini verdiği uyduları yolladı. Dünyanın çeşitli noktalarında yaşayan insanlar tarafından görülen ve UFO(Tanımlanamayan Uçan Nesne) sanılan uydular, bugün ve yarın Türkiye'den de izlenebilecek. İşte detaylar...

2002 yılında kurulan ve uzay taşımacılığı üzerine çalışmalarını sürdüren SpaceX'in önemli bir projesi olan "Starlink" uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır.

Starlink projesi kapsamında yörüngeye oturtulan uydular, Dünya çevresinde tur atmaya devam ediyorlar. SpaceX, bu proje için bir uydu takımyıldızı geliştirdi ve bu küçük uydular, Dünya'da bulunan istasyonlar ile birlikte çalışıyorlar.

GÖREN UFO SANDI

İnternet sağlamak adına uzaya fırlatılan Starlink uyduları, farklı amaçlara hizmet eden büyük uydulara göre daha alçak bir yörüngede seyrediyor. Bu nedenle bazı insanlar, gökyüzünde ilginç şeyler gördüklerini ve bunların UFO olduğunu ifade ediyorlar.

Ancak birbirlerinin peşi sıra dizilmiş şekilde havada hareket eden bu nesneler, aslında Starlink projesi kapsamında fırlatılan uydular. Starlink uyduları, zaman zaman Türkiye üzerinden de geçiyor. Hatta Starlink uyduları, birkaç kez Türkiye'de de UFO olarak aktarıldı.

STARLİNK UYDULARINI TÜRKİYE'DEN NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ?

Türkiye'nin üzerinden de geçecek olan Starlink uydularının yeni seyir haritasını canlı olarak izlemek ise mümkün. Haritayla beraber uyduların saat kaçta geçeceği, nereden geçeceği ise takip edilebiliyor. İşte Starlink uydularını takip etmenin yolu;

Buraya tıklayarak ilgili internet sitesine gidin,

Yüklenmesini bekleyin,

Konumunuz otomatik olarak algılanıp, uyduların görüneceği gün ve saatler solda çıkacak,

Bu saat ve tarihte gök yüzüne bakarak bir çizgi halinde Starlink uydularını görebilirsiniz.

Dilerseniz sağdaki Open Street View butonuna tıklayarak uyduları Google Street View üzerinden görebilirsiniz.

STRALİNK UYDULARI NE ZAMAN TÜRKİYE'DEN GEÇECEK?

Starlink uydular 21 Nisan ve 22 Nisan'da verilen saatlerde Türkiye'den de görülebilir olacaklar. Ayrıca uydunun farklı saatlerde nereden geçeceğini de görüntüleyebiliyorsunuz.

Starlink uyduları Türkiye'nin üzerinden geçecek

 

Starlink uyduları Türkiye'nin üzerinden geçecek ile ilgili etiketler Türkiye Uydu spacex elon musk Starlink
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.