Star Wars günü nedir? 4 Mayıs Star Wars günü önemi nedir?

Star Wars günü nedir? Star Wars (Yıldız Savaşları) hayranları her yıl 4 Mayıs gününü Dünya Star Wars günü olarak kutlar. Sosyal medyadan mesajlar, kutlama sözleri paylaşan Star Wars hayranları gayrı resmi olarak 4 Mayıs günün Dünya Star Wars günü olarak kutlanır. Peki Star Wars günü nedir? Star Wars günü neden önemlidir? Detaylar haberimizde...

Star Wars günü nedir? 4 Mayıs Star Wars günü önemi nedir? Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından olan Star Wars (Yıldız Savaşları) efektleri ve konusu ile adeta bir başyapıttır. Star Wars filminin hayranları ise her yıl 4 Mayıs'ı Dünya Star Wars günü olarak kutlar. Bu günü kutlama mesajları ile sosyal medyadan kutlayan Star Wars hayranları araştırmalara başladı. Peki Star Wars günü nedir, Star Wars günü neden önemlidir? İşte yanıtı...


STAR WARS GÜNÜ NEDİR?


Her 4 Mayıs'da Dünya Star Wars günü olarak kutlanmaktadır. Bu gayriresmi Star Wars bayramında çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, sosyal medyada mesajlar ve videolar yayımlanmaktadır.

4 MAYIS NEDEN STAR WARS GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR?


Star Wars gününü 4 Mayıs'ta kutlanmasının öyle ciddi bir nedeni yok. Tamamen İngilizce'deki bir kelime oyunundan kaynaklanıyor. Filmin klasik "May the force be with you" yani "Güç seninle olsun" anlamındaki cümlesindeki 'force' (güç) kelimesi ile 'fourth' (dördüncü) kelimesinin okunuşunun benzerliği ve orijinal cümlede dilek ifade eden yardımcı fiil olarak kullanılan 'may'in aynı zamanda "Mayıs" anlamına gelmesinden yola çıkılarak "May the fourth be with you" (Mayıs'ın dördü seninle olsun.) denilerek bir kelime esprisi yapılıyor. Bu kelime esprisinin dolayı da 4 Mayıs dünya Star Wars günü olarak kutlanıyor.

Bugün günlerden Dünya Star Wars Günü! Star Wars Günü nedir ...


Fortnite, Star Wars Günü için kostüm ve ışın kılıcı satışa çıkarıyor


Dünyada 4 Mayıs olarak belirlenen gün Star Wars günü olarak kabul ediliyor. Bugün ayrıca Luke Skywalker günü olarak da biliniyor. Fortnite da Star Wars Günü’nü kutlamak için bazı hazırlıklar yaptı. 4 Mayıs'tan itibaren Fortnite'ın oyun içi mağazasında çeşitli Star Wars kıyafetleri ve ışın kılıcıları satışa sunulacak.

Teçhizatlar arasında Rey, Kylo Ren ve Sith Trooper ürünleri yer alacak. Bu ürünler, geçtiğimiz yıl Star Wars: The Rise of Skywalker piyasaya sürülmeden önce de satışa çıkmıştı. Fortnite’ın resmi Twitter hesabında yapılan paylaşımda “Kaderini yerine getir. Yıldız Savaşları Günü neredeyse burada ve Rey, Kylo Ren ve Sith Trooper kıyafetleri tekrar dükkanda” yazıyor.

Star Wars günü nedir? 4 Mayıs Star Wars günü önemi nedir? ile ilgili etiketler Sinema star wars günü star wars günü nedir 4 mayıs star wars
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.