Star gazetesinin eski sahibi Ali Özmen Safa'dan kardeşine son görev

Yakalandığı hastalığa yenik düşen Mustafa Zeren Sefa, Londra'daki Türk toplumunun yakından tanıdığı bir isimdi.

İngiltere Türk toplumunun yakından tanıdığı, mali müşavir ve Turkish Forum UK başkanı, işadamı 71 yaşındaki Mustafa Zeren Safa son yolculuğuna uğurlandı

Londra’da yakalandığı amansız hastalıktan dolayı tedavi gördüğü hastanede yaşama veda eden ve vasiyeti üzerine doğduğu topraklarda gömülmek üzere önceki gün cenazesi KKTC’ye getirilen Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın kardeşi, Gazeteci Mihrişah Safa’nın eşi Mustafa Zeren Safa son yolculuğuna uğurlandı.

İsmail Safa camisinde düzenlenen cenaze töreninde Merhum Zeren’in kardeşi Ali Özmen Safa, kız kardeşi Nazik Hakkı, eşi Mihrişah Safa, oğlu Emre Zeren Safa ve kızı Deniz Safa taziyeleri kabul etti.

210920160008194418052_3.jpg

Törene siyaset ve medya camiasından isimler katıldı

Törene 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Milletvekili ve eski Maliye Bakanı Ersin Ta-tar, Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy gibi siyasi isimlerin yanı sıra ba-sın camiasından Genç Tv Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Birinci, Genç Tv Genel Yayın Yönetmeni Nazar Erişkin, Diyalog Tv Haber Müdürü Ay-tuğ Türkan, Diyalog Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu katılarak Safa ailesinin acısını paylaştı. Safa’yı son yolculuğuna uğurlamak üze-re Londra’dan gelen Merhum Zeren Safa’nın başkanlığını yaptığı Londra’daki tek sivil toplum kurumlarından Turkish Forum adına Nilgün ve Nedim Aydoğdu, Münevver Kayıkçı, işadamı Mustafa Süleyman ile eşi Şengül Süleyman, Doktor Tahsin Bilginer ile eşi Samime Bilginer, işadamı Tuncel Nalbantoğlu ile eşi Türkan Nalbantoğlu, KKTC eski Londra temsilcileri Oya Tuncalı ile eşi İhsan Tuncalı ve Kemal Köprülü törene katılarak Safa ailesini yalnız bırakmadı. Star Kıbrıs Medya Gru-bu çalışanlarının da katıldığı törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrası merhum Mustafa Zeren Safa, Lefkoşa kabristanlığına annesi Vedia Safa ile babası İsmail Safa’nın yanına defnedildi.

Dualar edildi, tütsüler yakıldı

İsmail Safa Camii imamı Mehmet Abacılar, Merhum Mustafa Zeren Sa-fa’nın cenazesinin, babası adına yaptırılan İsmail Safa camisinden kaldırıldığını ifade ederek, herkes tarafından sevilen ve sayılan mer-hum Safa için bunun gurur verici olduğunu dile getirdi. Defin işlemleri-nin ardından dualar edildi ve merhum Mustere Zeren Safa’nın kabrin-de tütsüler yakıldı, kabir çiçeklerle donatıldı.

Perşembe akşamı mevlit okutulacak

Dualar ve gözyaşlarıyla uğurlanan merhum Safa için Perşembe akşa-mı Lefkoşa İsmail Safa camisinde mevlit okutulacak.

Mustafa Zeren Safa 31 Temmuz 1945 yılında Lefkoşa’da dünyaya gelmişti. Safa ilköğrenimini Kıbrıs’ta 5 değişik okulda görmüştü. Orta ve Lise öğrenimini ise Lefkoşa İngiliz Okulunda tamamlamıştı.1967-1969 yılları arasında GCSE ve A Level ‘dan sonra sırasıyla, “City Univer-sity”,”Institute of Chartered Accountants”,”Institute of Taxation” bölüm-lerini bitirdi. Bu tarihten itibaren kendi mali müşavirlik firmasını açtı ve o günden bu yana kendi firmasında çalıştı. Avrupa Vergiler Kurumu sı-navlarına girerek, sertifika aldı. Avrupa’da iş yapan firma ve şahıslar için bu konuda “consultancy ve advice license” verme hakkına sahip oldu. Gazeteci Mihrişah Safa ile 34 yıllık bir evliği olan Safa, Emre Ze-ren Safa ve Deniz Safa adında iki çocuk babasıydı.

Doğduğu topraklara gömülmeyi vasiyet etmişti

Geçen Perşembe akşamı tedavi gördüğü Londra- Harley Street Cli-nic’te hayatını kaybeden Mustafa Zeren Safa’yı sevenleri Londra’dan, vasiyeti üzerine ebedi istinatgâhı olan Kuzey Kıbrıs’a sevgi halesiyle uğurlamıştı. Safa için önceki gün Londra’da Süleymaniye Camii’nde tören düzenlenmiş, törene merhum Zeren Safa’nın ailesi ve sevenleri katılmıştı.

210920160008484412863_3.jpg
Star gazetesinin eski sahibi Ali Özmen Safa'dan kardeşine son görev ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.